Kars’ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarını Aldı

81 ilde eş zamanlı olarak tele konferansla gerçekleştirilen tören kapsamında Kars Alparslan Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere ve öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Kars’ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarını Aldı

Kars Valisi Eyüp Tepe’nin de katıldığı programda, önce Ankara’da düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı program telekonferansla katılımcılara izletildi. Ardından Kars Valisi Eyüp Tepe, önce öğretmenlerin, daha sonra da öğrencilerin tablet bilgisayarlarını verdi. Vali Tepe, öğrencilere nasihatlar da da bulundu.

Tablet Bilgisayarlarını alan öğrenciler hemen aldıkları bilgisayarları kutularından çıkararak, kontrol ettiler.

Öte yandan, Fatih Projesi kapsamında Kars’ta 2013 yılında akıllı tahta vfe ağ alt yapı kurulumu tamamlanan 21 okula 405 adet akıllı tahta kurulumu yapıldı.

2013 yılında 3 okul, 242 öğrenci ve 68 öğretmene 310 adet tablet bilgisayar dağıtıldı. 2014 yılında 8 okula 240 adet öğretmen tableti ve 2014 yılında 8 okula toplam bin 71 adet tablet dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kars’ta Akyaka Lisesi, Kağızman Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Alparslan Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi,Sarıkamış Anadolu Lisesi, Selim Anadolu lisesi ve Susuz Öğretmen lisesi öğrencileri tabletlerine kavuştu.
Kaynak: İHA