İşletmelere Sicil Kaydı Uyarısı

Afyonkarahisar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akın Yıldırım, yeni kurulan işletmelere, sanayi sicil kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Sanayi işletmelerinin faaliyete başladıktan sonra en geç iki ay içerisinde sanayi siciline kaydolmaları zorunludur.

Yaptırmayanlar ile ilgili idari yaptırım cezaları uygulanacaktır” dedi.


Akın Yıldırım, konu hakkında yaptığı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nu hatırlatarak, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıktan sonra en geç iki ay içerisinde sanayi siciline kaydolmaları zorunludur hükmünün yer aldığını söyledi.

Yıldırım, 2014 yılı sonuna kadar sanayi siciline kayıt olan işletmelere idari yaptırım uygulanmamasının, geçici madde ile hüküm altına alındığını belirterek, “Sanayi sicil belgesi almış işletmeler 2013 yılı faaliyetlerine ilişkin yıllık işletme cetvellerini 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinden veya Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden verebilirler. Ayrıca sanayi sicil belgesi almış işletmeler, adres, unvan, üretim gibi durumlarındaki değişiklikleri bir ay içerisinde bildirmeleri gerekmektedir. Söz konusu maddelerle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 9’uncu maddesi gereğince 759 TL idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA