Fatih Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Erzurum ve Iğdır'daki öğretmen ve öğrencilere düzenlenen törenlerle tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Fatih Projesi Erzurum Koordinatörü Baki Yiğit, Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, projenin eğitimde yeni bir vizyon olduğunu belirterek, bu çalışmayla teknolojinin daha etkin kullanılacağını ifade etti.

Projeyle her okula çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamerası, her sınıfa da etkileşimli tahta kurulduğunu anlatan Yiğit, "Erzurum'da teknik meslek lisesi hariç 54 lisede altyapı çalışmaları bitirildi. 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlandı. 54 okulda bin 139 adet etkileşimli tahta sınıflara kuruldu. Her okula da doküman kamerası kullanılmaya devam ediyor" dedi.

Erzurum'da iki uzaktan hizmet içi eğitim merkezi olduğunu belirten Yiğit, proje kapsamında 51 okula fiber internet bağlantısı sağlandığını ifade etti.

Yiğit, bin 500 öğretmene etkileşimli tahta ve tablet bilgisayar kullanımı konusunda da eğitim verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, büyükşehir belediye başkanı Ahmet Küçükler, emniyet müdürü Kamil Karabörk ve milli eğitim müdürü Abdullah Bilge, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi.
Dağıtım sırasında bazı öğrencilerle şakalaşan Altıparmak, öğretmen kadrosunun da çok genç olduğunu söyledi.

Öğrencilerle hatıra fotoğraf çektiren Altıparmak, daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Erzurum'da 50 okuldaki öğretmen ve öğrencilere 3 bin 400 tablet bilgisayarın dağıtılacağı kaydedildi.
- Iğdır
Iğdır'da ise proje kapsamında 118 öğrenci ve 24 öğretmene, 144 tablet bilgisayar dağıtıldı.
Vali Ahmet Pek, Haydar Aliyev Lisesi'ndeki dağıtım töreninde, tablet bilgisayarların öğrencilere önemli katkılar sunduğunu, zaman içerisinde bütün okullara dağıtılacağını söyledi.

Pek, öğrencilerin bilgisayar tabletleri çok sevdiğini, büyük ölçüde faydalandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Tablet bilgisayarlarla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gerekli bilgileri istekileri anında öğrenebiliyor. Merak ettiğimiz birçok şeyi elektronik ortamda takip etme imkanı bulacağız. Bu önemli katkının yanında öğrencilerimizin yükü de hafifledi. Öğretmenler bu tabletler sayesinde öğrenciye bilginin daha hızlı aktarılmasını sağlayacak. Öğrenciler de her konuda bilgi sahibi olacaklar. Öğrenci hem çağdaş imkanlardan faydalanması hem de öğrenme kolaylığı sağlayacak materyallere sahip olması sağlanacak. Çağımız artık iletişim ve bilişim çağıdır. Bu çalışmayla öğretmen ve öğrencilerimiz daha fazla bilgi sahibi olacaklar."
Milli eğitim müdürü Cevdet Aydın da il genelinde 11 okulda bu çalışmanın yapılacağını belirterek, önümüzdeki günlerde belirlenen okullarda da tablet bilgisayarların dağıtılacağını söyledi.

Daha sonra Vali Pek ile Aydın, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Kaynak: AA