Düzce’de Öğrencilere Tablet Dağıtımı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Düzce’de bin 325 öğrenci ve 285 öğretmene, bin 638 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Düzce’de Öğrencilere Tablet Dağıtımı Yapıldı
Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, “Tabletler sizi esir almasın, spora ve parklara da zaman ayarın” dedi.


Düzce Fen Lisesi’nde yapılan tablet dağıtım törenine başta Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram olmak üzere geniş katılımla yapıldı.

Tablet dağıtımı programında bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, tablet bilgisayarların öğrencilere önemli katkılar sunacağını belirterek “Eğitimde teknolojiyi kullanmak çok önemli. Tabletler sizleri esir almasın. Bunları eğitim alanında en faydalı şekilde kullanın. Spora ve parklara da zaman ayırın teknolojinin esiri olmayın. Bundan sonra dünya parmaklarınızın ucunda olacak en güzel şekilde değerlendirin” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Fatih Projesi’ kapsamında, şimdiye kadar il genelinde daha önce 530 öğrenci 139 öğretmen olma üzere 639 tablet dağıtımı ile 18 okulda 455 adet etkileşimli tahta kurulumu yapılmıştı.

Bugün ise yapılan tören ile 8 okulda bin 325 öğrenci 285 öğretmen olmak üzere bin 638 tablet dağıtıldı. Bunun yanı sıra bu yıl sonuna kadar 79 okula etkileşimli tahtaların kurumları tamamlanacak.

Konuşmaların ardında Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttılar.
Kaynak: İHA