Bucak'ta Türk Eğetim- Sen'den Eylem

Burdur Türk Eğitim- Sen Şubesi ve Bucak Türk Eğitim- Sen Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yasa tasarısını protesto etti.

Bucak'ta Türk Eğetim- Sen'den Eylem


Burdur Türk Eğitim Sen Şubesi ve Bucak Türk Eğitim Sen temsilciliği Bucak Kaymakamlık Parkı'nda yaptığı açıklamada hükümetin TBMM’ne sevk ettiği ve kamuoyunda MEB Yasa Tasarısı diye bilinen Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı pimi çekilmiş bombaya benzediği dile getirildi.

Türk Eğitim-Sen tarafından TBMM’ne getirilen MEB yasa tasarısının protesto için Bucak Kaymakamlık Parkında toplanan Türk Eğitim Sen Burdur Şubesi Başkanı Orhan Akın, Bucak Temsilcisi Mehmet Aksoy ve Türk Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler yeni yasa tasarısını protesto edip basın açıklaması yaptılar.

Burdur Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Akın yaptığı konuşmada, söz konusu yasa tasarısında, eğitimi öğretmenleri, yöneticileri mağdur edecek düzenlemeler olduğunu söyledi

6 yılı dolduran dershane öğretmenlerinin KPSS’ye girmeden, sözlü sınavla Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna alınmasını eleştiren Akın,"Bu durum, ataması yapılmayan 350 bin öğretmenimize büyük bir haksızlıktır. Öğretmenler yıllarca emek vererek, alın teri dökerek KPSS’ye hazırlanmaktadır. Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz ellerinde diplomalarıyla işsiz gezmekte, kahvehane köşelerinde gençliklerini çürütmekte ya da ataması yapılmadığı için bunalıma girerek, canına kıymaktadır. Tüm bu yaşananlar Türkiye’nin acı bir gerçeği iken, dershane öğretmenlerinin KPSS’ye girmeden sadece sözlü sınavla MEB kadrosuna alınması asla kabul edilemez" dedi.

Tasarının yasalaşmaması için her türlü gayreti göstereceklerini kaydeden Akın,"İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yaptığımız eylemlerle, siyasi partileri ziyaretlerimizle kamuoyu oluşturacağız ve tüm benliğimizle tasarıya karşı duracağız. Şayet bu tasarı geri çekilmezse teşkilatlarımızla, üyelerimizle ve tasarıdan canı yanan herkesle birlikte Ankara’da 10 binlerce kişinin katılacağı büyük bir miting yapacağız

Türk Eğitim Sen’e bağlı yöneticiler, öğretmenler yapılan basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA