Bitlis Emniyet Müdürlüğünde Devir-teslim Töreni

İçişleri Bakanlığı'nın son atama kararıyla Bitlis Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Sadettin Akgüç, görevini yeni Emniyet Müdürü Saim İşlek'e devretti.

İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İşlek, görev değişikliklerinin bir bayrak yarışı olduğunu ve bunun böyle devam ederek gideceğini bildirerek, şöyle konuştu:
"İlerleyen zamanda sevgi ve saygı içinde, halkımızın beklentilerine en iyi şekilde cevap verecek bir hizmet anlayışıyla görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Basın mensuplarımız da devlet-millet kaynaşması anlayışı, sevgi çemberi ve yumağı oluşmasında alınan mesafeye şahit olacak. Burada bugüne kadar görev yapanlara teşekkür ediyorum. Devletin güleryüzü olmak bizim önemli hasretlerimizden ve özlemlerimizden biridir. Devletin gülen yüzü olarak halkın hizmetkarıyız. İtici değil bir çekim merkezi olmak, ayrımcılık yapan değil birleştirici olmak düsturumuzdur. Burada görevimizi en iyi şekilde götürmeye çalışacağız. Nöbetimizi en iyi şekilde tutacağız. Kazasız ve belasız bizden sonrakilere görevimizi devredeceğiz."
Akgüç ise bayrağı daha ileri noktaya taşıması için İşlek'e teslim ettiğine değinerek, kentte görev yaptığı süre içinde vatandaşlarla olan ilişkilerin en üst düzeyde tutulduğunu ifade etti.

Bitlis'in, asayiş ve güvenlik bakımından bölgede ve Türkiye'de önde gelen şehirlerden biri olduğuna dikkati çeken Akgüç, şunları kaydetti:
"Suçların aydınlatılması, önlem alınması, suça bulaşan dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması ve cenazesinden düğününe insanların hep yanında olmak adına çok şey yaptınız. Bunun karşılığında vatandaşlarımız hiç olmadığı kadar güvenlik güçlerine saygı, sevgi ve hürmet etti. Bu vatandaşımıza olan saygı, güven ve hürmetimizden kaynaklanan bir yaklaşımın neticesiydi. Birlikte çalıştığımız zaman ki performansınızı daha üst düzeye taşıyacağınıza şüphem yok."
Konuşmaların ardından karşılıklı imzaların atılmasıyla Akgüç, görevini İşlek'e devretti.
Kaynak: AA