Bilet Satarken Bir Kez Daha Düşün

Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kendileri adına bilet kesilen ve İstanbul'a giden 18 yaşından küçük 2 çocuk, emniyet güçlerince bulundu.

Küçük yaştaki çocuklara, anne ve babaları ile vasilerinin izni bulunmadığı halde bilet satan firma görevlisi hakkında idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''İlimizde, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocuk ve gençlerin yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk facialarının yaşanmasının engellenmesi amacıyla Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan "Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönerge" 21.01.2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Aileleri tarafından 14/02/2014 tarihinde kayıp çocuk müracaatı yapılan 18 yaşından küçük AC ile SÇ isimli çocuklar Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde bulunmuşlardır. Çocuklarla yapılan görüşmede; Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminalinden kendi adlarına otobüs bileti alarak İstanbul'a gittiklerinin tespit edilmesi üzerine ilgili yönergenin; 'Madde-5 Şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında bunların acentelerde, bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz'' ve 'Madde-6 18 Yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçlarıyla velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır' hükümlerini ihlal ederek çocuklara bilet satışı yapan firma görevlisine, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmiştir'' denildi.
Kaynak: İHA