Ak Parti 'Halk Günü' Etkinliği

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Gençlik Merkezi'nin ihalesinin yarın yapılacağını bildirdi.

Koca, partisinin il binasında gerçekleştirilen Halk Günü etkinliği öncesi, gazetecilerin kent gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.
Siyasi partilerin, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi belediye meclis üyelikleriyle ilgili aday listelerini, yarın seçim kurullarına teslim etmek zorunda olduğunu anımsatan Koca, "AK Parti de bu konuda gerekli çalışmalarını tamamladı" dedi.

Koca, kente hizmet edecek, mahallelerin sorunlarını belediye meclislerine taşıyabilecek adaylar ile son halini verdiklerini ifade ettiği listelerin, kente hayırlı olmasını diledi.
GÖRSEM Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi arazisine ilişkin tartışmalara da değinen Koca, söz konusu yerde tasvip etmedikleri yöntemler ile bazı plan değişikliklerine varan oyunlar oynandığını savunarak, şöyle konuştu:
"Yapılanlar belki yasaya uygun olabilir ama her şeyden önce etik olmadığı ve kamuoyunun vicdanını sızlattığını hepimiz biliyoruz. Kaldı ki bu tür olaylar, Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen ilk olay da değil. Buna benzer olaylar daha önce de yaşandı. CHP'de belediye meclis üyeleri tarafından da bu ve benzeri olaylar, defalarca dile getirildi.

Sağduyulu arkadaşlarımız buna tepki koydular. Nihayetinde bir derneğin arazinden bahsediyoruz, bu anlamda da vahim bir durum. Sosyal barış adına toplumdaki engelli vatandaşlarımız adına hizmet eden bir kurumun arazisini alarak bu şekilde bir değişikliğe gitmek, hakikaten çok etik olmadığını belirtmek istiyorum. Eğer orada bir kazanç elde edilecekse, bundan her şeyden önce GÖRSEM'in faydalanması gerektiğine inanıyorum."
Koca, Yüksek Hızlı Tren (YHT) demiryolu hattının yeraltına alınması dolayısıyla İstasyon Köprüsü'nde devam eden çalışmalarla ilgili soru üzerine ise söz konusu yerde 25-30 metrelik bir kısım kaldığını, bu birleşme tamamlandıktan sonra çalışmaların biteceğini söyledi.

Çalışma tamamlandığında şehir trafiğine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Koca, şehre yeni bulvar, yeni yeşil alan, park kazandıracağını anlattı.
Koca, bu arada, Büyükşehir Belediyesinin taleplerini de karşıladıklarını dile getirerek, "Keşke bu anlaşmalar, uzlaşmalar, bu mahkemeler, davalardan 5-6 yıl önce olsaydı ve Eskişehir, bu durumdan 3-4 yıl önce kurtulmuş olsaydı. Bu, daha yararlı olurdu ve Eskişehir'imiz kazanmış olurdu. İki kurumun anlaşmazlığından 40 küsur ay kaybedildi ve maalesef kaybeden, Eskişehir oldu" ifadesini kullandı.
Kentte yapılacak yatırımlardan bahseden Koca, şunları kaydetti:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eskişehir'e yapılmasını kararlaştırdığımız yatırımlar vardı. Bunlardan biri 33 bin kişilik stadyumdu, şu anda stadyumda çalışmalar devam ediyor. Eskişehir'de yatırım planına ve kararlarını aldığımız, yaklaşık 7 milyon lira değerinde 4 bin kişilik spor salonu... Onunla ilgili arazi ve yer çalışmaları devam ediyor. 11 milyon lira değerinde tam olimpik yüzme havuzu, bununla ilgili yer tespiti, zemin etütleri yapıldı, ihale dosyası hazırlanıyor. Eskişehir'e yapımı planlanan iki gençlik merkezinden biri olan Tepebaşı ile ilgili arazi arama ve tarama çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat alanı 3 bin 330 metrekare alan olan Odunpazarı Gençlik Merkezi'nin ihalesi ise yarın il müdürlüğümüz de yapılacak."
Odunpazarı Gençlik Merkezi'nin fotoğraflarını gösteren Koca, öte yandan Eskişehirspor'a Sivasspor maçında başarı diledi.
Kaynak: AA