Ak Parti'de Halk Günü Etkinliği

AK Parti Milletvekili Salih Koca, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) arazisinin satılmasına ilişkin, “Yapılanlar belki yasaya uygun olabilir ama her şeyden önce etik değil” yorumunda bulundu.

Ak Parti'de Halk Günü Etkinliği

Parti binasında düzenlenen Halk Günü etkinliğinde konuşan Koca, AK Parti'de belediye meclis üyelikleri konusunda gerekli çalışmaların tamamlandığını belirterek, listelere son halinin verildiğini ve bugün yarın listelerin teslim edilerek partinin il başkanlığınca gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti.

Koca adayların kent için hayırlı olmasını diledi. GÖRSEM arazisinin satılmasına ilişkin konuşan Koca, şunları söyledi:
“Burada bazı çalışmalar yapıldığı, çok tasvip etmediğimiz bir takım yöntemlerle ve el değiştirmelerle, bir takım ayak oyunları ile bazı plan değişikliklerine kadar varan satışlara bir takım oyunların oynandığı artık herkes tarafından malum. Kamuoyuna mal olmuş bir konu. Yapılanlar belki yasaya uygun olabilir ama her şeyden önce etik ve doğru olmadığı, kamuoyunun vicdanını sızlattığını hepimiz biliyoruz. Kaldı ki buna benzer olaylar daha önce de yaşandı, CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından da bu ve buna benzer olaylar daha önce dile getirildi.

Etik olmayan bir olayla karşı karşıyayız. Sizin kamunun size vermiş olduğu emanet gereği elinizdeki gücü kullanarak bir takım satışları gerçekleştirerek, sonunda bir takım yollarla farklı pozisyona getirdiğiniz bir imar değişikliği var. Bunun yanı sıra almış olduğunuz arazi GÖRSEM’e ait bir arazi, şahısa ait değil. Bu anlamda da vahim bir durum, sosyal barış ve toplumdaki engelli vatandaşlar adına hizmet eden bir kurumun arazisini alarak böyle bir değişikliğe gitmenin etik olmadığını söylemek istiyorum. Orada bir kazanç elde edilecekse bundan her şeyden önce GÖRSEM’in faydalanması gerektiğine inanıyorum. GÖRSEM 2 ton kömür için bizi arayıp bunu talep eden bir kurum, küçük bir yolun açılması için talepte bulunan bir kurum, kazanması gereken bir kurum, ama onun elindeki arazi etik olmayan yollarla elde edilip, buna dahi göz dikilen bir durum yaşıyoruz.”
HIZLI TREN ÇALIŞMALARI BİTİYOR
Hızlı Tren çalışmalarına da değinen Koca, süreci şöyle değerlendirdi:
“25-30 metrelik kısım tamamlanınca oradaki çalışmalar da bitecek. Yaya geçişleri şu anda o bölgede sağlanıyor. Zor ve önemli bir çalışma ama, tamamlandığında şehrin trafiğine büyük katkı sağlayacak, her şeyden önce şehre yeni bir bulvar, yeni bir yeşil alan ve rekreasyon alanı kazandıracak bir alan. Orada bir takım plan değişiklikleri yapıldı. Bu değişiklikler Devlet Demir Yolları (DDY) ile Büyükşehir Belediyesi’nin görüşmeleri sonucunda mütabakat ile gerçekleştirildi, keşke bu anlaşmalar, uzlaşı 5, 6 yıl önce sağlansaydı bu daha faydalı olurdu. Eskişehirimiz kazanmış olacaktı. Ama DDY, Büyükşehir ile 2,3 yıl süren mahkemelerle oyalandı hak ötelenmeleriyle oyalandı, toplam süresinin 3’te 2’si bu tür sorunlarla geçti, kaybeden Eskişehir oldu. Geldiğimiz noktada Büyükşehir’in talepleri oldu, biz de bunlara onay verdik, çünkü makul talepleri mantıklı karşıladık. DDY’ye ait bir noktada döner kavşak düzenlemesi yapılacak, kapalı kesimin üzerinde de bir park yapılacak, bununla ilgili gerekli plan değişiklikleri oy birliği ile geçti. Büyükşehir’in taleplerini de karşıladık, kapalı kesitin üzerinde yapılan tüm çalışmaları DDY gerçekleştirecek, diğer çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Bunlar tamamlanır tamamlanmaz da buradaki açılışı gerçekleştiririz inşallah.

SPOR BAKANLIĞI YATIRIMLARI
Eskişehir’e Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılaması planlanan yatırımlarla ilgili de konuşan Salih Koca, “Bunlardan bir tanesi 33 bin kişilik stadyum ve onunla ilgili çalışmalar sürüyor. Diğeri yaklaşık 7 milyon değerinde 4 bin kişi kapalı spor salonuydu. Bununla ilgili arazi ve yer belirleme çalışmaları devam ediyor. Bir diğer yatırım ise 11 milyon değerinde tam olimpik yüzme havuzu ve bununla ilgili yer tespiti yapıldı, zemin etüdleri yapıldı, ihale dosyası hazırlanıyor” dedi.

İHALE YARIN
Yapılacak 2 gençlik merkezine de değinen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskişehir’e 2 gençlik merkezi yapılacak. Tepebaşı Gençlik Merkezi ile ilgi arazi arama çalışmalarımız sürüyor. Diğeri de Odunpazarı ilçesine yapılaması planlanan gençlik merkeziydi. Bununla ilgili il müdürlüğümüzde gençlik merkezinin ihalesi yapılacak. Toplam inşaat alan 3 bin 330 metrekare olan çok amaçlı salonu, basketbol ve voleybol salonları 350 kişi kapasiteli gösteri salonları resim heykel ve yöresel el sanatları ile ilgili birimlerin olduğu seminer odalarının bulunduğu ses kayıt odalarının olduğu merkez ile ilgili ihale yarın yapılacak. Porsuk Kapalı Spor Salonu’nun yanındaki arazide ESOGÜ tramvay durağının yakınında. Kısmet olursa bu arazi zerinde çalışmaları tamamlayacağız. Gençlik merkezinin Eskişehir’e hayırlı olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA