Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Bae'de

Resmi temasları kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, başkent Abu Dabi'deki El-Mina Sarayı'nda bir araya gelen ikili, Suriye krizi ve Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi.
Görüşmede, bölgesel ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeler ile barış ve güvenliğin hakim olması için harcanan çabalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu, bölgedeki krizlerin çözümü konusunda ise diyaloğun önemi vurgulandı.
Suriyre'deki insani kriz ve çözümü için Cenevre'de yapılan barış görüşmelerinin sonuçlarının masaya yatırıldığı görüşmede, Mısır'da yaşanan gelişmeler ile ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarının önemine dikkat çekildi. Taraflar ayrıca P5+1 ülkeleri ile İran arasındaki müzakerelere ilişkin gelişmeleri de ele aldı.
Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesini amaçlayan Cenevre-2 Konferansı'nın ikinci tur görüşmeleri 10 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde başlamış ve 15 Şubat'ta sonuç alınamadan sona ermişti.
Kaynak: AA