Chp Edirne Belediye Başkan Adayı Gürkan, Projeler İle İlgili Fikir Alışverişinde Bulundu

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkla, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda bir araya gelerek projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Chp Edirne Belediye Başkan Adayı Gürkan, Projeler İle İlgili Fikir Alışverişinde Bulundu

Edirne’deki karşılama töreni dolayısıyla katılımcılara teşekkürlerini sunan Gürkan, Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde oy alan 3 ilden birinin Edirne olduğunu belirterek, kendisinin milletvekili olduğunu söyledi.

Partiye ve kendisine olan inancından dolayı milletvekili olduğunu belirten Gürkan, “Gerek siyaset içi gerekse siyasetin dışındaki tecrübelerime dayanarak, Edirne’nin tek kişinin yönetmemesi kadar büyük bir şehir, güçlü bir şehir olduğunu düşünüyorum. Edirne akşamları yatarak, sabah kalkıp aklına gelen projeleri, ben bunları yapacağım dememesi gereken bir şehir. Edirne öyle bir şehir ki ve Edirneliler, yiğit, demokrat, katılımcı, aydın ve şeffaf insanlardır. Ben de bu şehri yönetmeye talip olduysam bu saatten sonra, cesur, yürekli, düşündüğünü konuşan, konuştuğunu gerçekleştiren, yiğit insanlarla bu şehri birlikte yönetmeliyim diye düşündüm” şeklinde konuştu

“EDİRNE’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Gürkan, Edirne’nin bundan sonra yeni bir döneme merhaba diyeceğini de ifade ederek, “Yeni dönemimizde kapımız herkese açık olacak. Din, dil, ırk ayrımı yapmayacağız. Her yurttaş Edirne’nin yönetimine eşit oranda katılma hakkına sahip olacaktır. Biz bunun sözünü veriyoruz. Edirne tek kişinin tek bir bireyin, ne kadar yetenekli olursa olsun, ne kadar berecerikli, birikimli olursa olsun, ne kadar vizyon, misyon sahibi olursa olsun tek başına yönetilmemesi gerektiği kadar büyük bir şehirdir. Yönetememek başka bir şeydir, herkesle el ele verip yönetmek, mutluluğu, sevinci, sevgiyi, refahı ve zenginliği birlikte paylaşarak çoğaltmak ayrı bir şeydir. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Biz Edirne’yi hep birlikte dünyanın en güzel kentlerinden biri haline getireceğiz” dedi

“EDİRNE’Yİ DÜNYANIN EN GÜZEL, EN YAŞANABİLİR BİR KENTİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Edirne’ye dair söyleyecek sözü olanları dinlemek için toplandıklarını dile getiren Gürkan, “Bizim de Edirne’ye dair söyleyecek çok sözümüz var, projemiz var. Çöpünden ulaşımına, içme suyundan kanalizasyon alt yapısına, yağmur sularının toplanmasından arıtma sistemi kurulmasına, nehir kenarlarının düzenlenmesine, imar planlarına kadar onlarca sıkıntımız var. Biz bunları çözebilecek yetenekte ve donanımdayız. Bunları çözeriz. Geçmiş yönetim tecrübemiz, yönetim birikimimiz, yaptıklarımızın hepsi ortada. Geçmişte Edirne Belediyesinin bütçesinin, personel sayısının iki katı, üç katını başarıyla yönettik. Ve Allah’a çok şükür oralardan anlımızın akıyla çıkıp Milletvekili olduk. Şimdi Edirne’ye başka bir alanda hizmet etmek için karşınızdayız. Milletvekili olarak değil, Edirne’nin kendisine her yurttaşına doğrudan dokunarak, her yurttaşıyla selamlaşarak, her yurttaşın gönlünü kalbini sevgisini kazanarak, umudunu paylaşıp çoğaltarak, derdini sıkıntısını paylaşıp azaltarak birlikte yaşayacağız. Edirne’yi emin olun dünyanın en güzel, en yaşanabilir bir kenti haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

"EDİRNE’YE HİZMETİN ÜNVANI OLMAZ"
30 Mart akşamından sonra Edirne’de insanlar güne başlarken yeni güne gönül rahatlığıyla başlayacağını ifade eden Gürkan, “Herkes iç huzurla birbirlerine ‘günaydın’ diyecek. Biz insanlara ‘günaydın’ deme konusunda birbirini sevme, saygı gösterme konusunda teşvik edici olacağız. Biz insanlarımızı çok seviyoruz. Edirne’ye hizmetin, Edirnelilere hizmet etmenin ünvanı, sıfatı, makamı yoktur. Yeter ki, elimize Edirne’ye hizmet etmek için elimize fırsat verilsin. Biz bunu geçmişte başardık gelecekte de başaracağız” dedi.

Kaynak: İHA