Bahçeli Kardeşlik Mesajı Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hep birlikte kardeşçe yaşayabilmenin, birlikte olabilmenin güzelliğini yaşamalıyız.

Bahçeli Kardeşlik Mesajı Verdi
Etnik temelli bir çatışmaya ihtiyaç duyulmamalıdır” dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki günlük Muğla programı kapsamında Marmaris ilçesine geldi. İlk olarak Beldibi Belde Belediyesi’ni ziyaret eden Bahçeli, Belediye Başkanı İdris İspirli ile bir süre görüştü. Daha sonra ilçe merkezine geçerek partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, “Etnik temelli bir çatışmaya ihtiyaç duyulmamalıdır. Eğer buna heveslenenler varsa Türkiye kan gölüne döndüğünde o kanın içinde boğulurlar. Mezhep temelli bir ayrışmaya gerek yoktur. Hep birlikte yaşayabilmenin, birlikte olabilmenin güzelliğini yaşamalıyız” dedi.

Bahçeli, “Türkiye'de 76 milyon vatandaşımız yaşamaktadır. 780 bin kilometrekare toprak alanı üzerinde doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle birlikte bu aziz milletin aziz evlatları olarak hayatlarını sürdürmenin gayretleri içerisindedir. Bu milletin dirliği ve birliği önemlidir. Bu milletin bin yıllık kardeşliği önemlidir. Bu milleti ayırmaya, bu milleti bölmeye teşebbüs edebilecek bütün davranışlar bu milleti oluşturan her ferdi çok rahatsız etmektedir. Türkiye'nin birliğe ve kardeşliğe önem vermesi lazım. Türkiye’yi 36 etnik hikâyesi ile aldatmak, Türkiye birbirlerine karşı husumet haline sokmak, doğru yaklaşımlar değildir. O sebepten dolayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne akla hizmet ediyorsa, kendisine hiç soran yok, öğrenmek isteyen yok, kalkmış 36 etnik unsurla sürekli Türkiye’yi meşgul etmektedir. Buna gerek yoktur. Özellikle Adalet Ve Kalkınma Partisi'ne oy veren kardeşlerimiz bu 36 etnik unsurun neden söylendiğini Recep Tayyip Erdoğan Bey'e sormaları lazım. Bu ülke birlik ve dirlik içinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ ‘ARAP BAHARI’NI ÖRNEK VERDİ
Bahçeli, ‘Arap Baharı’nı örnek vererek, “Yakın bir tarihe bakarsak Tunus'tan başlayan 'Arap Baharı' Türkiye'nin komşularında ne hallerin oluştuğunu ortaya koydu. Tunus, Cezayir perişan, Mısır kargaşa içerisinde, Irak karışık. Suriye 2,5 yıldan bu yana kardeş kavgası içerisinde, 130 bin kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyona yakın kişi göç etmek zorunda kalmış. 700 bin kişi Türkiye'ye gelmiş ve Türk milleti bağrına basmıştır. Güneydeki sınır illerimizde insanlarımız kucaklaşmış ve ekmeğini paylaşmıştır. Şimdi bunların hepsini gördüğümüze ve civarda bunları yaşadığımıza göre Türkiye'yi bu hale getirmenin kimseye bir faydası yoktur. Böyle bir duruma da müsaade etmek mümkün değildir” dedi.

BAHÇELİ’DEN AİLE İÇİ ŞİDDETE TEPKİ
Ülkede cinnet geçiren insanların tamamen bir yuvayı ortadan kaldırdığını anlatan Bahçeli, "Her gün cinayet olayları, her gün kadına şikayet, şiddet. Türkiye bunda özenle durmak durumundadır. Adalet Ve Kalkınma Partisi bu kadar sayısal gücüne ve tek başına iktidarsın, bu sorunu çözmelisin. Sosyal psikologlarla, toplumsal anlaşmalarla her aileye sahip çıkarak, her yuvaya el uzatarak bu şiddeti ortadan kaldırmak zorundasın. Medya sahiplerine sesleniyorum; evinizde huzurlu olabilirsiniz ama bir ailenin faciyatını sabahtan akşama kadar tekrar tekrar göstermekten sen ne haz duyuyorsun? Ama her gün televizyonda kadına şiddet ve ailedeki faciyatı gösterirsen insanın aklına bunları düşürürsen bu millete yazık olur, bu aileye yazık olur" diye konuştu

“SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER DEĞİŞTİRECEK”
Ülkede 18-25 yaş arasında 10 milyonluk bir nüfus bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, seçimlerde bu 10 milyon gencin oy kullanacağını ve seçimin kaderini değiştirebileceğini dile getirdi. Gençlere seslenen Bahçeli, "Aziz genç kardeşlerim sokakta anarşi içinde değil, sandıkta hesap görün. Gençler sandığa kol kola giderse iktidarı tepetaklak yere çarpabilir. Arzuladığı bir siyasi partiyi de tek başına iktidar yapabilir. Gençlerimiz bu gücü sokağa dökerek bir yere varamaz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA