'01 Sanat Günleri' Başladı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Adana’nın plaka kodunda olduğu gibi eğitimde de bir numara olması için çaba ve gayret sarf ettiklerini belirterek, Adana’nın eğitimdeki başarısı ve kentteki güzelliklerle öne çıkmasını istediklerini söyledi.

'01 Sanat Günleri' Başladı

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘Eğitimde Marka Kent Adana’ sloganı ile hayata geçirilen; ’01 Sanat Günleri’ kapsamında ilk etkinlik gerçekleştirildi.

12 öğretmen farklı sanat dallarındaki çalışmaları, düzenlenen karma sergi ile meraklısının beğenisine sunuldu.

Hükümet Konağı’nın giriş katındaki bekleme alanında özel olarak oluşturulan fuayede gerçekleştirilen serginin açılışına vali yardımcıları Cengiz Horozoğulu ve Durmuş Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Araştıran, inceleyen, sorgulayan, hoşgörülü, geniş ve özgür düşünceli bireylerin yetişmesine olanak sağlanması, sanatsal etkinlik ve yaratıcılığın benimsenmesi amacıyla hayata geçirilen ’01 Sanat Günleri’ kapsamında Adana genelindeki 12 ‘Resim’ ve ‘Teknoloji Tasarım’ dersi öğretmeni, farklı sanat dallarındaki çalışmalarını, meraklısının beğenisine sundu.

Etkinlik ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, “İnsanların birbirini sevmeye ihtiyacı var. İnsanların birbirinin ayağına çelme takmaya değil, birbirini kucaklamaya ihtiyacı var” dedi.

Çalışanlar arasındaki sevgi ortamını güçlendirip, daha mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanarak, çalışanların verimlilik ve motivasyonunu arttırma noktasında söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Selamet, “Adana, trafik kodunda ‘01’, biz bu kentin eğitimde de bir numara olmasını istiyoruz. Adana, bu tür güzel etkinliklerle ön plana çıksın istiyoruz. Olumsuzluklar yaşanmasın istiyoruz” ifadesini kullandı.

Adana’nın asayiş olayları ile değil, bu tür güzel etkinlik ve çalışmalarla gündeme gelmesini istediklerini vurgulayan Selamet, “Gençlerimizi, çalışanlarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi sanatla iç içe yaşayan, sanata ilgi duyan ve sanatı icra eden bir konuma gelmesi adına onları rehberlik yapıp, onların önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Hizmetleri Şube Müdürü Selma Koyuncu da, proje ile birlikte resim ve müziği buluşturduklarını, her ay farklı bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin kendi okullarında yaptıkları çalışmaları öne çıkartıp, daha geniş bir kesime ulaştırmak istediklerini anlatan Koyuncu, “Sadece Adana’da değil, Türkiye genelinde ses getirecek çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA