Turgutlu Belediye Başkanı Orhan, Baba Ocağında

Turgutlu Belediye Başkanı ve Ak Parti Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan dün akşam kendi köyü olan Sarıbey köyünü ziyaret etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Orhan, Baba Ocağında
Orhan'ın baba ocağını ziyaretinde hemşerilerinden büyük ilgi görürken, vatandaşlar köy girişinde kurban kestiler. Orhan'ın gelişi nedeniyle köy girişine "Efsana Başkan Köyüne Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.
Serhat Orhan'ın kendi köyünü ziyaretinde AK Parti İlçe Başkaı Mürşit Gedizli, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Turgutlu eski Belediye Başkanlarından Arif Pektaş ve Sarıbey Köy muhtarı Mustafa Demir yer aldı. Köy meydanındaki kahvede hemşerileriyle bir araya gelen Serhat Orhan; "Baba ocağımda ana kucağında bulunduğum için çok mutluyum. Akrabanız olan beni 2 seçim desteklediniz ve yine beni destekleyeceğiniz biliyorum" dedi.

Orhan 23'ncü dönemde MHP'de milletvekilliği yapan akrabası Ahmet Orhan üzerinden MHP'ye yüklendi. Orhan;"Ahmet Orhan'ın partisi kendisinin kıymetini bilemedi. Kendi döneminde 3'ncü sıradan seçime girdi ancak 2011 seçimlerinden çeşitli entrikalarla devre dışı bırakıldı. Ahmet Orhan bölgesinde çok aktifti ve çok çalıştı. Şimdi sizin akrabanıza sahip çıkmayanlara sizde cevap verin. Sarıbey'den o partiye o çıkarsa vebali sizindir" diyerek köylülerinden tam destek istedi. Köylüler ise; "Sen varken başka kimi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sarıbey ziyaretinde açıklamalarına devam eden Serhat Orhan;" Biz daha büyükşehir yasası çıkmadan büyükşehir gibi çalışan bir belediyeyiz. İş hizmet noktasına gelirse kendimize rakip tanımıyoruz. Bakın bizim köylerimize ve şehrimize yaptığımız yatırımları Türkiye konuşuyor. Muhalefet bile yatırımlarımızı takdir ediyor. Benim köyümün başkalarının vaatlerine karnı tok. Serhat Orhan varsa Sarıbey'in başka kimseye ihtiyacı yoktur" şeklinde konuştu.

Turgutlu eski belediye başkanlarından Arif Pektaş ise konuşmasında Serhat Orhan'ı övdü ve rahmetli babası eski belediye başkanlarından Hüseyin Orhan'ın ne hayali varsa oğlu bunları yaptı dedi.

Pektaş:" Hüseyin Orhan, 40 yıl önce Irlamaz Çayı için proje hazırlayıp Devlet Su İşlerine verdi ancak yapılamaz dendi. Oğlu babasının hayalini gerçekleştirdi ve Irlamaz'ın durumu ortada. Serhat Orhan varsa gerisi teferruattır" dedi.

Orhan konuşma sonrası tüm hemşerileriyle tek tek sohbet ederken, alkışlarla köyden uğurlandı.
Kaynak: İHA