Sevgililer Günü'nde 'Evet' Dediler

Erzurum'da 62 çift, nikah tarihlerini anlamlı kılmak için 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "evet" dedi.

Sevgililer Günü dolayısıyla evlendirme dairelerinde yoğunluk yaşandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde 14, Yakutiye Evlendirme Dairesi'nde 40, Palandöken Evlendirme Dairesi'nde ise 8 çift, nikah kıydırdı.
Yakutiye'deki evlendirme dairesine gelen çiftlerden Tuba Aktaş Altay (18) ile Suat Altay (25) bu anlamlı günde nikahlarını kıydırmak istedi. Altay çiftçi, yapılan işlemlerin ardından evlendirme memuru Mesur Akdemir'in kıydığı nikahla bu özel günü, "evet" diyerek ölümsüzleştirdi.
Çifte ailenin ve evliliğin önemi hakkında bilgi vererek, evlilik cüzdanının ailenin tapusu olduğunu belirten Akdemir, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un hazırladığı "Aile Saadeti" adlı kitabı hediye etti.
Suat Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce evlenmeye karar verdiklerini ve nikah için 14 Şubat'ı beklediklerini söyledi.

Çok mutlu olduklarını anlatan Altay, "Eşimi çok seviyorum. Özel bir gün. Bizim evin önünde salı pazarı kurulur. Eşimi ilk salı pazarından geçerken gördüm. Orada aşık oldum. Hikayemiz orada başladı.

Severek evlendik ve çok mutluyuz" dedi.

Tuba Aktaş da eşini çok sevdiğini ifade ederek, "Sevgililer Günü'nü evlilikle ölümsüzleştirdik. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Kaynak: AA