Sevgileri Engel Tanımıyor

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bedensel engelli İbrahim ile Havva Okunakol çifti, birbirlerine ve hayata olan sevgileriyle herkese örnek oluyor.

Küçük yaşta geçirdikleri çocuk felci nedeniyle yürüyemeyen ve tekerlekli sandalye ile yaşamlarını sürdüren İbrahim Gürhan ile Havva Okunakol çifti, yaklaşık 19 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor. Bir çocukları bulunan ve her ikisi de 41 yaşında olan çiftten İbrahim Gürhan Okunakol özel sektörde, Havva Okunakol ise Yeşilova Devlet Hastanesi'nde memur olarak görev yapıyor.
İbrahim Gürhan Okunakol, AA muhabirine, engelli olmalarına rağmen problemlerinin bulunmadığını ve yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

İmkanları ölçüsünde her türlü engeli aştıklarını anlatan Okunakol, hayatla barışık olmalarının belli bir püf noktası bulunmadığını, birbirlerine saygı ve sevgi göstererek tüm problemleri aştıklarını belirtti.

Genç evlilerin zorluklar ve sıkıntılar karşısında hemen boşanmaya gittiğini dile getiren Okunakol, "Bence yanlış yapıyorlar. Düşünmeleri ve evlenirken de dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

- Kız istemek için eve pencereden girdi
Hep kendisi gibi engelli biriyle evlenmeyi düşündüğünü anlatan Okunakol, evlenme hikayesini şöyle anlattı:
"Ben eşimi çarşıda görmüştüm. Bir ağabeyim bana, 'Gidip isteyelim' dedi.

Ben de 'Tamam' deyince, eşimin oturduğu eve geldik. Evin girişinde merdiven vardı. Tekerlekli sandalyeyle içeriye giremeyince ben de camdan içeri girdim. İçeri girer girmez kayınvalideme, 'Kızını istemeye geldim. Uzatıp durma, kızını vereceksen ver, vermeyeceksen bir daha gelmeyeceğim' diyerek direkt konuya girdim. Biraz nazlandı ama olacak gibi konuştu.

Ben de ailemle geldim ve eşimi istedik. Onlar da verdiler."
Hiçbir zaman kendilerini engelli görmediklerini ifade eden Havva Okunakol da "Ben aslında bizi engelli görenleri, engelli olarak görüyorum. Biz çok zorlukları aştık, hayatı ve yaşamayı seviyoruz. Engellerimizi kabullendiğimiz için daha mutluyuz. Severek tüm engelleri aşıyoruz. Biz engelimizden hiçbir zaman gocunmadık. Zaten kendimizi yürüyor zannediyoruz. Kesinlikle kendimizi engelli olarak görmüyorum" dedi.

Anne ve babasının engelli olmasından hiçbir zaman rahatsızlık duymadığını söyleyen Okunakol çiftinin kızı Melek, anne ve babasının hayat dolu olması dolayısıyla arkadaşlarının da onları çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: AA