Paletli Ambulanslar Hakkari'de Umut Oldu

Hakkari Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkem Tüzgen, bakanlıkları tarafından kente gönderilen paletli ambulansla son iki ayda 100 hastanın köylerden alınarak hastaneye ulaştırıldığını bildirdi.

Kışın en ağır şartlarını yaşayan ve zorlu coğrafyası nedeniyle köy yollarının sürekli kapandığı Hakkari'de, paletli ambulanslar vatandaşların umudu oldu.
Yoğun kar yağışı nedeniyle köylere ulaşımın sürekli kesildiği kentte, rahatsızlanarak hastaneye ulaşamayan vatandaşların sıkıntısını gidermek amacıyla gönderilen paletli ambulanslarla, son iki ayda 100 kişinin sağlığına kavuşması sağlandı.
Tüzgen, yaptığı açıklamada, doğum, kalp krizi, diyaliz gibi nedenlerle hastanelere ulaştırılması gereken hastaların kapalı yollar yüzünden mahsur kaldığını belirterek, kentte bulunan 5 paletli ambulans sayesinde 100'ü aşkın hastaya kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdi.
İl genelinde 37 ambulansın bulunduğunu, bu araçların zaman zaman kar yağışı nedeniyle köylere ulaşamadığını kaydeden Tüzgen, şöyle dedi:
"Bu araçlarımızla köylere ulaşamadığımız durumlarda paletli ambulansları devreye alıyoruz. Kışın ağır yaşandığı son iki ayda köylerde rahatsızlanan 100 hasta kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı. Bu hastalar arasında hamileler, diyaliz hastaları ve kalp krizi gibi çok ciddi rahatsızlığı olanlar vardı. İnsanların sağlıklarına kavuşması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz."
Kaynak: AA