İzmir'de Alzheimer Etkinliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu yaşlıların sevgiye, şefkate, saygıdeğer vatandaşlar olarak yaşamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Alzheimer hastalığı risk faktörleri ve hastalıktan korunma" konulu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in yaşlı dostu kent unvana sahip olduğunu, bunun sorumluluğunda yaşlı destek hizmetlerini güçlü kılmaya devam ettiklerini kaydetti.

Yaşlılığın olumsuz yanlarının aksine bilgelikle de yaşanabildiğine dikkati çekmek istediklerini ifade eden Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'sinin yaşlılara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, geçen yıl açılan Alzheimer ve Demans Hasta ve Aileleri Buluşma Danışma Merkezi'nin misyonları doğrultusunda hizmet ettiğini aktararak, "Yaşlıların sevgiye, şefkate, saygıdeğer vatandaşlar olarak yaşamaya ihtiyacı var" dedi.

Etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ve Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Eker, hastalık ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
Etkinliğin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi'nde yaşamlarını sürdürenlerin günlük hayatlarını anlatan fotoğraflardan oluşan "Hafızalardaki Huzur" fotoğraf sergisi açıldı.
Kaynak: AA