Engelli Yasin Bir Gün Sonra Uçabildi

İsviçre'den dün akşam, ailesi ile birlikte umre yapmak için aktarmalı olarak Atatürk Havalimanı’na gelen 18 yaşındaki engelli Yasin Yılmaz, Türk Hava Yolları tarafından 48 saat önceden oksijen makinası hakkında bilgi verilmediği gerekçesiyle uçurulmadı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Yasin Yılmaz ve ailesi bir sün sonra uçabildi.
Dünyada 50 kişide görülen kemiklerin gelişimini önleyen böyle bir hastalığa yakalanan Yasin Yılmaz dün akşam ailesiyle birlikte umre ziyareti için İsviçre’den İstanbul’a geldi. THY uçağına binmek için geldikleri Atatürk Havalimanı’nda THY tarafından kendilerine Yasin Yılmaz’ın özel bir hasta olduğu için 48 saat önceden haber verilmesi gerektiği ve uçakta hazırlık yapılmadığı için uçamayacağı bildirildi.

Bunun üzerine Yasin Yılmaz’ın anne ve babası THY yetkililerine İsviçre Havayolları uçağında kendilerinden bir şey istenmediğini bildirmelerine rağmen Yılmaz ailesi Medine’ye uçamadı.

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklama anne Ayşe Yılmaz, “Oğlumun en büyük isteklerinden birini gerçekleştirmek için umreye gitmek üzere İstanbul’a geldik. Buradan aktarmalı olarak Medine’ye gidecektik. İşlemlerimiz yaptık, pasaport kontrolünden sonra uçağa geçtik. Ancak uçak içerisine geçtiğimiz de bizim kendimize ait bu aletle uçamayacağımızı söylediler. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Yaklaşık 40-45 dakika uçak içerisinde konuyu tartıştık ve aşağıya indirdiler. Sevgililer gününde sevgili Peygamber Efendimizin huzurunda olacaktık. Kısmet değilmiş. Mağdur olduk. Dönüşümüzde dava açacağız” dedi.

Bir gazetecinin “48 saat önceden haber vermeniz gerekiyormuş, bu haberi verdiniz mi?” şeklindeki sorusuna ise baba Ertan Yılmaz, “Sanırım bilet işlemini yapan şirket bildirmemiş” diye cevap verdi. Yılmaz ailesi THY tarafından gece otelde misafir edildi ve bugün de Business Class’da uçuruldu.

Türk Hava Yolları yetkilileri ise, “Taşınabilir solunum cihazı uçak içinde taşınabilmesi için 48 saat önceden rezervasyon birimine bildirilmesi gerekmektedir. Bu yolcumuz biniş işlemleri sırasında bildirdiğinden bir sıkıntı yaşanmıştır. Yolcularımızın otele alınarak ağırlanmıştır. Bugün bilet sınıfı da Business Class’a çevrilerek sorunsuz bir şekilde uçuruldu” dedi.

Kaynak: İHA