Çankırı'da 112 Acil Servis Denendi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 112 Acil Yardım Servis ekiplerinin olay yerine geliş süresini tespit etmek amacıyla kendi yazdığı senaryoyu görevlilere uygulattı.

Vali Özcan, senaryo gereğince Yapraklı yolu üzerinde bir noktada yaralanmalı trafik kazası olduğunu ve otomobilin içeresinde 3 yaralının bulunduğunu telefonla 112'ye bildirildi.

Durumdan habersiz olan sağlık ekipleri ihbarı üzerine Taş Mescit 1 nolu komuta merkezinin talimatıyla Kucaklama Taşı mevkisinden hareket eden ambulans, olay yerine 3 dakika 30 saniyede intikal etti.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazanın olmadığını olay yerinde Vali Özcan'ın beklediğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Ambulansın olay yerine varış süre standardının 10 dakika olduğunu belirten Özcan "Ekibimiz olay yerine 3 dakika 30 saniye gibi bir sürede intikal etti. Kent merkezinde vakaya ulaşma oranı yüzde 98'dir. Çankırı sağlık alanında iyi durumda. Ambulanslarımız yardım anonsu aldıktan sonra en kısa sürede olay yerine ulaşıyor. Bu denemeyi sık sık tekrarlayacağız" dedi.

Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin de günlük bine yakın çağrının 112'ye geldiğini bu çağrılardan yaklaşık yüzde 6'sının gerçek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA