Bakan Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van’ın Gürpınar ilçesinde cenazesi çuvalda taşınan minik Muharrem’le ilgili, “Bunlar arzu etmesek de yaşadığımız şeyler.

Ama bunu bir fırsatçılığa, bunu bir yıpratma kampanyasına, suçlu arama kampanyasına da dönüştürmemek lazım” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Edirne'de Osmanlı Kültüründen Dekoratif Örnekler Sergisi"nin açılışına katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, “Edirne bir medeniyet şehridir. Edirne’de tarih var, kültür var, eser var. Bu tarihi geçmişinden gelen zenginlikleri gördüğümüz bir sergi bu. Bu sergide emeği geçen birçok değerli hocamız ve sayın valimize ben, Edirne adına, Edirne’nin tarihi kültürü adına Edirne’nin tarihi geçmişinde ki hukuku adına o hukuka sahip çıkanlara teşekkür ediyorum. Bu sergi Edirne’nin tarihi geleceğinde üstleneceği rol için önemli bir kütüphane olacak, önemli bir veri tabanı olacak. Edirne’nin zenginliklerini hissederken yaşarken iki duyguyu bir anda şaşıyorum. Bir taraftan mutlu oluyorum, müthiş bir zenginlik. Bir taraftan üzülüyorum. O zenginlikleri, darmadağın etmişiz, sahipsiz bırakmışız, sahiplenememişiz. Yer yer tahrip edilmiş, yer yer kaybolmuş. Ama yeniden yeni bir heyecanla yeni bir ruh ile onlara sahip çıkabilmek hüzünlü bir mutluluk veriyor. Geleceğe ait hüzünlü bir heyecan veriyor. Ben sergi dolayısıyla mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür borcun var. İnşallah gelecek yıllar bunun çok daha güçlüsünü çok daha dinamiğini yalnız burada değil belki farklı bölgelerde de, sınırlarımız ötesinde sunmamız gerekir. Yeni Cami’den eser gördüm. Benim çocukluğumda gördüğüm o fotoğraf benim gözümde kalan, hafızamda kalan o fotoğrafı burada gördüm” dedi.

Van’ın Gürpınar ilçesinde cenazesi çuvalda taşınan minik Muharrem’le ilgili sorular üzerine ise Müezzinoğlu, “O konu bizi çok üzen bir konu. Hiçbir evladımızı sağlık hizmetlerinde geldiğimiz bu noktada bu şekilde kaybetmeyi asla içimize sindirmemiz mümkün değil. 76 milyon insana her gün 1.5 milyon sağlık hizmeti sunan kurumuz. Zaman zaman olağanüstü durumlar, zaman zaman teknik sorunlar, çalışanların hatalarıyla o fotoğraflarla karşılaşıyoruz. Arzu ediyoruz ki sıfır olsun. Bunu sıfır yapabilmek dünyanın başarabildiği bir şey değil. Bu sabah yanılmıyorsam benzer şeyi Amerika’da bir çocukla ilgili yaşandı. Bunlar arzu etmesek de yaşadığımız şeyler. Ama bunu bir fırsatçılığa, bunu bir yıpratma kampanyasına, suçlu arama kampanyasına da dönüştürmemek lazım. Türkiye’nin sağlık hizmeti, acil sağlık hizmeti saygınlığını zedeleyecek bir anlama taşımamak lazım. Ambulans uçaklarımız, ambulans helikopterlerimiz, paletli ambulanslarımız yüzlerce başarılı hizmet yaparken hiç arzu etmediğimiz bir tane olağanüstü vakayı Türkiye’nin genel fotoğrafı gibi sunmayı çok doğru bulmuyorum, onu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA