Valilik’ten Güvenli İnternet Etkinliği

Kastamonu Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından güvenli internet etkinliği gerçekleştirildi.

Valilik’ten Güvenli İnternet Etkinliği

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı’nın Grundtvig Öğrenme Ortaklığı alanında İngiltere koordinatörlüğünde hazırlanan “WOWSA-What’s on the Web Safely for Adults” (Yetişkinler için Güvenli İnternet) projesinin yerel etkinliği AB Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından Konyalı Konağında gerçekleştirildi.

11 Şubat Dünya Güvenli İnternet Gününde İngiltere ve Polonya’daki proje ortaklarıyla eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şubesi üyelerine internette yapabilecekleri elektronik posta alıp gönderme, arama motorlarını kullanma gibi bazı temel işlemler ve bu işlemlerin nasıl daha güvenli yapılabileceği hakkında bilgi verildi.

Ayrıca hazırlanan el broşürleri katılımcılara dağıtıldı.

Bu eş zamanlı etkinlik süresince İngiltere, Polonya ve Kastamonu’da gerçekleştirilen faaliyetlere ait fotoğraflar anlık olarak proje sosyal paylaşım sayfasında da paylaşıldı. Projenin 5. Uluslararası toplantısı 17-20 Mart tarihleri arasında İngiltere’nin Lancaster şehrinde gerçekleştirilecek ve bu toplantıda Kastamonu’dan proje ortağı olan AB, Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından temsil edilecek.

Projenin final toplantısı Haziran ayında Kastamonu’da tüm ortakların katılımıyla gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA