Şeker Fabrikası İşçileri Eylem Yaptı

Yozgat Şeker Fabrikası'nda kadrosuz olarak çalışan işçiler protesto eylemi yaptı.

Şeker-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, fabrika bahçesinde toplanan işçiler adına yaptığı açıklamada, 350 taşeron ve 112 mevsimlik olmak üzere yaklaşık 472 işçinin kadro beklediğini söyledi.

Macit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, taşeron işçilere kadro sözü verdiğini ileri sürerek, bu sözün yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Ücret ve kıdem tazminatları ile ilgili olarak 15 şubatta Ankara'da yapılacak olan eyleme katılacaklarını belirten Macit, şunları kaydetti:
"Kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerine, işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına, sendikasızlaştırmaya, işten atılmalara ve özelleştirmelere karşı eylem yapacağız. En temel hakkımız olan kıdem tazminatının yok edilmesini, özel istihdam büroları aracılığıyla işçi simsarlığı yapılmasını istemiyoruz. Taşeron işçisi olarak köle gibi, insan onuruna yakışmayan iş koşullarında düşük ücretle çalıştırılmaya, sendika üyesi olmak nedeniyle işten atılmaya, özelleştirmeler nedeniyle işsiz kalmaya, iş cinayetlerinde can vermeye, yargıda hakkını aramak imkanını kaybetmeye, köleliğe karşı Sıhhiye Meydanı'ndan haykıracağız."
Taşeronlaşma ile ilgili yargı kararlarının uygulanmadığını savunan Macit, "Yargı kararları derhal uygulanmalıdır. Kamuda asıl işi gören taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Taşeron sorunu, Türk-İş'in önerileri esas alınarak çözülmelidir" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Kaynak: AA