Malatya'da Kış Lastiği Denetimleri

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kış lastiği denetimleri kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğünün denetimlerine devam ettiği belirtildi. Açıklamada, denetimlerde 540 aracın kontrol edildiği ve 38 sürücüye cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Dünyada her yıl 1 milyon 300 bin kişinin trafik kazalarında öldüğü ve yaklaşık 10 milyon insanın da yaralandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye'de son 30 yıl içerisinde 163 bin insanımız hayatını kaybetti. Günümüzde yaklaşık 400 insanımızın her yıl trafik kazalarına kurban verdiğimizi görüyoruz. Ülkemizde yolcu taşımacılığının yüzde 92'si karayoluyla yapılmaktadır. Kış mevsimiyle kar yağışının olması, yol yüzeyinin kayganlaşması, gizli buzlanma, kış lastiği kullanılmaması, şoförlerin özellikle sabah 04.00-06.00 saatleri arasında yorgunluğa bağlı olarak reflekslerinin azalarak dikkatlerinin dağılması gibi nedenlerle otobüs kazalarının meydana geldiği ve bu kazaların can, mal kaybına sebebiyet verildiği görülmektedir."
Kaynak: AA