Jandarmadan Çifte Operasyon

Bolu’nun Gerede ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrollerde üç şahsa ait valizler içinde kaçak sigara ele geçirildi.

Aynı kontroller sırasında bir işletmede 23 bin 358 litre motorin, uygun olmayan fatura ve sevk irsaliyesiyle boşaltımı yapılırken ele geçirildi.
Bolu İl Jandarma Komutanlığı, İstanbul istikametine seyreden bir yolcu otobüsünde kaçak sigara taşındığı ihbarını aldı. D-100 karayolunun İmamlar köyü mevkiinde yapılan kontrol sırasında 34 plakalı yolcu otobüs durdurularak H.S., İ.B. ve M.D.’ye ait valizlerde arama yapıldı. Valizlerin içerisinde çok sayıda bandrolsüz sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigaralar muhafaza altına alınırken, H.S., İ.B. ve M.D. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Jandarma ekipleri tarafından ikinci bir kontrol de aynı mevkideki bir akaryakıt firmasında yapıldı. İşletmede yapılan kontrollerde yaklaşık 23 bin 358 litre motorin uygun olmayan fatura ve sevk irsaliyesiyle boşaltımı yapılırken ele geçirildi. İşletmeye 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan idari işlem uygulandığı açıklandı.
Kaynak: İHA