Harita Mühendisleri Odası'nda Çağdaş Mühendisler Grubu Adaylığını Açıkladı

TMMOB Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak genel kurulunda Çağdaş Mühendisler Grubu adaylığını açıkladı.

Harita Mühendisleri Odası'nda Çağdaş Mühendisler Grubu Adaylığını Açıkladı

Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, Bursa Çağdaş Mühendisler Grubu adına konuşan Yalçın Atış, “Kamu kurumu niteliğinde meslek odası olmamız, bizlere kamu yararına proje ve eylem yapma hakkını vermektedir. 14 yıldır şubemizin yönetiminde olan meslektaşlarımız, öncesinde 8 yıl şubemizi yöneten bizlerin kazandırdığı mirası yemekle meşgul olmuştur. Bahanelerle, magazin ve günü kurtarmakla bir yere varılamamıştır. Bugün geldiğimiz noktada, meslektaşlarımız, mesleğimiz ve odamız iflasın eşiğine getirilmiştir. Dün bize odamızı siyasete alet ediyorsunuz diyenler, bugün odamızı siyasi partilerin arka, hatta yan bahçesi haline getirmişlerdir. Odamız, meslektaşlarımızın, dolayısıyla da toplumun sigortası olma görevini yerine getirememiştir. TMMOB ve dolayısıyla odalarımıza zincir vuran “kanun hükmünde kararnameye” tepki koymamışlar, koyamamışlardır. Buna karşı çıkan TMMOB bildirisinin altına imza dahi atamamışlardır. Bu yasa ile odalarımızın gelirleri dibe vurmuştur. Yine kent suçlarına karşı belediye ve diğer kurumların yaptıklarına sürekli seyirci kalınmıştır. Lisanslı Ölçme Büroları (LİHKAB) yapısı ve kazanımları meslektaşların gündeminden sürekli kaçırılmıştır. Tartışma ve daha olumlu çözüm yollarına sürekli sırt çevrilmiştir” diye konuştu.

Çağdaş Mühendisler Grubu olarak belirledikleri hedefleri açıklayan Yalçın Atış, meslek mensuplarının meselelerine hiçbir çözüm getiremeyen mevcut yönetimin yerine çoğulcu, katılımcı, her fırsatta mesleğinin kazanımlarını yükselten, meslektaşlarının dertlerine derman olan, örgüt güvencesini ve birliğini sağlayan bir yönetim olacaklarını söyledi.

Atış, "Kamu kurumlarında ve serbest piyasada çalışan kadrolu ve taşeron üyelerimizin sosyal, ekonomik ve sendikal hakları için mücadelelerine öncülük edecek, pek sözü edilmeyen işsizlik gerçeğini, yeni istihdam alanları açılması için kurumlara baskı yaparak çözeceğiz. Haksız rekabet ve düşük bedellerle ihale yüklenilmesi gibi serbest piyasanın dayattığı durumları bir an önce sonlandıracak, örgütlü dayanışmamızı sağlayacağız. ”Mühendisçe” yaşayabilmenin, meslek onurunu yeniden sağlayabilmenin kavgasını vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA