Chp'li Koç Afyonkarahisar’da

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Afyonkarahisar'a partisinin seçim bürosu açılışına katıldı.


CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı'nın seçim bürosu açılışına katılan Koç, yaptığı konuşmada Türkiye’de son günlerde bir şeylerin ters gittiğini savundu. Gelişen olaylar sonrasında polisin ve yargının görevini yapamadığını iddia eden Koç, “Her yerde nasıl bilirsiniz? Polis, hırsızı kovalar yakalar. Hakim, savcı hırsızı yargılar. Türkiye’de terse döndü. Hırsız polisi kovalıyor. Hırsız arsızca devletin hakimini, savcısını kovalıyor. Böyle bir olayı anlatmak mümkün değil. Yaşananlar ortada. Hangi ülkede demokrasi dediğin zaman milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar özel dokunulmazlık zırhı giyer? Hangi demokraside hukuk o ülkeyi yönetenin eline verilir, milletin mülkünün temeli olmaktan çıkartılır? Hangi ülkede polis milletin, devletin polisi olması gerekirken tayinle, emirle, baskıyla iktidarın özel koruması haline getirilir? Hangi ülkede, o ülkenin milli istihbarat teşkilatı görevini yapmaktan alıkonularak Başbakanın kadrolarının özel istihbarat yetkilisi olarak çalıştırılmaya başlanır? Bütün bunlar Türkiye’de yaşanıyor, yani bir şeyler ters gidiyor. Bunun partililikle bir ilişkisi yok. Bu olay farklı bir olay” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’da dün gerçekleştirilen metro açılışında yaptığı konuşmasına değinen Koç, şöyle devam etti:
“Kimse kusura bakmasın. Cumhurbaşkanlığı makamını belli siyasi tartışmaların dışında tutmaya hep özen gösterdik. Kim olursa olsun, devletin birliğini, bütünlüğünü ve devletin dirliğini, yüceliğini temsil eden bir makam olarak gördük ve yine de öyleyiz. Şimdi konuşmasında Cumhurbaşkanı, ‘Gözlerim Binali Bey'i aradı, nerede?’ diyor. Şimdi Cumhurbaşkanım senin gözün aradığı kişi ihale havuzlarda salma çıkartılan ve hukukun karşısına çıkartılması gereken bir kişi. Senin bir Cumhurbaşkanı olarak bu tür isnatlarla karşı karşıya olan bir kişiyi orada gözlerin nasıl arayabilir? İyi hızını alamayıp da, ‘Bizim Bilal nerede? Yasin El Kadı nerede? Usame nerede?’ diye sormadı hiç. Rezil olacaktık İspanya Başbakanına.”
Konuşmaların ardından, Haluk Koç ile birlikte CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer tarafından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Haluk Koç, kent esnafını ziyaret ederek aday Ecer’e oy istedi.
Kaynak: İHA