Bursa Kent Müzesi 10 Yaşında

Bursa Kent Müzesi, 10. yaşını özel bir sergiyle karşılıyor.

Bursa Kent Müzesi 10 Yaşında
Bursa Kent Müzesi’nin “10. Yıl Sergisi” cuma günü (yarın) saat 14.00’da açılacak.
Tarihi boyunca büyük imparatorluklara ev sahipliği yapan Bursa’nın köklü birikimini, büyük küçük her yaştan vatandaşa ulaştıran ve müzecilikte şehrin adını dünyaya duyuran Bursa Kent Müzesi, 10. yaşının haklı gururunu özel bir sergiyle ziyaretçileriyle paylaşıyor.

14 Şubat 2004 yılında kurulan Bursa Kent Müzesi, 10 yıl boyunca Bursa’nın tarihini, geleneklerini, adetlerini önce Bursalılara, sonra da bütün Türkiye’ye hatırlatmak için önemli projelere imza attı. Bu serüveninde birçok özel sergiye ev sahipliği yapan ve başarılarıyla Avrupa Müze Akademisi’nin de kurucu üyelerinden olan Bursa Kent Müzesi, 10. yılın haklı gururunu, müzenin 10 yıllık tarihinde duvarları arasına sığdırdığı faaliyetlerden kesitlerin yer aldığı ‘10. Yıl Sergisi’ ile yaşıyor.

Hem bir kutlama, hem de geleceğe atılan yeni bir adım olma özelliği taşıyan özel sergi, 14 Şubat Cuma günü saat 14.00’de yapılacak törenle açılacak. Kente gönül veren Bursa sevdalılarını açılışa davet eden Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Kent Müzesi’nin 10. yıl heyecanına usta sanatçı Ara Güler’in ‘Bursa Fotoğrafları Sergisi’nin de eşlik edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA