Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala Açıklaması

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, "Türkiye'de son aylarda bazı tartışmalar yaşanıyor. Türkiye bunların hepsini aşar. Çünkü güçlü Türkiye'ye dünyanın ihtiyacı var" dedi.

Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihi Merinos Tren İstasyonu'nda, Fransa, ABD, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Pakistan ve Filipinler'den BKK Yabancılar Çalışma Grubu üyeleriyle bir araya gelen Pala, Türkiye'nin en büyük, en aktif kent konseyine sahip olduklarını bildirdi.
Bünyelerinde 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü bulunduğunu, yılda bin 500 faaliyet yapabildiklerini belirten Pala, şunları kaydetti:
"BKK olarak 3 temel prensibimiz var; demokrasi, insan hakları ve özgürlükler. Türkiye'de son aylarda bazı tartışmalar yaşanıyor. Türkiye bunların hepsini aşar. Çünkü güçlü Türkiye'ye dünyanın ihtiyacı var. Türkiye, Avrupa Birliğine (AB) üye olmak isteyen bir ülkedir. Avrupalılar zorluk çıkarsa da kararlılığımızı kaybetmeyeceğiz."
BKK Yabancılar Çalışma Grubu Temsilcisi Manon Leroy ise şu ifadeleri kullandı:
"İlk olarak her ay şehir turu şeklinde yabancılar için aktiviteler yapacağız. İkinci olarak yabancıların gözünden Bursa veya çevreye duyarlılık gibi kamu yararına yeni projeler üreteceğiz. Oldukça motive olmuş durumdayız. İyi işlere imza atmak için elimizden geleni yapacağız."
Kaynak: AA