Bursa'da Hal Kavşağı Yeniden Düzenlenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projeyle eski hal kavşağını yeniden düzenleyecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projesi hazırlanan Ankara Caddesi üzerindeki hal kavşağında incelemelerde bulundu. Kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacak olan "Hal Kavşağı" projesi ile kent içi trafiğin rahatlayacağını ve Bursa'nın vizyon bir meydana kavuşacağını belirten Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Özellikle kentin daha ulaşılabilir olması adına kent içi trafiğini rahatlatacak faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Altepe, "Yıllardır Bursa'mızın beklentisi olan sıkıntılı bölgelerimizin sorunlarını bir bir çözüyoruz. Büyükşehir belediye binasının yapıldığı Ankara Yolu üzerindeki sıkıntılı noktalardan biri de eski hal kavşağıydı" dedi.

Altepe, projeye göre, mevcut hal kavşağının kaldırılacağını vurgulayarak, "Bu kaldırılan kavşak yerinde hemzemin düzenleme yapılıyor. Buraya bat-çık yapılmasıyla birlikte Ankara-İzmir Yolu üzerindeki mevcut trafiği de yer altına alınacak ve üst kısımda da geniş bir alan kazanılacak. Yaklaşık 25 yıl önce yapılan köprüyle, o günden bugüne hep tadilat bekleyen önemli bir nokta olan hal kavşağındaki sorunu çözüyoruz" dedi.

Sadece servis yollarının burada kalacağı düzenlemenin ardından vatandaşların yaya olarak da karşıya geçebileceklerini belirten Altepe, şöyle devam etti:
"Belediye binasının önündeki kısımdan kavşağa kadar şehrin iki yakası da rahatlıkla kullanılacak. Burada geniş bir alan kazanılmış olacak ve büyük bir meydan düzenlemesi oluşturulacak. Proje kapsamında T1 tramvay hattının bir kolu da kavşak üzerinden devam edecek. Tramvayın Atatürk Caddesinden geçip İnönü Caddesine indikten sonra buradaki hemzemini devam edip, Eski Gemlik Yolu'ndan Yenişehir'e kadar uzanacağı bir hattı da projelendirdik. Ulaşım master ana planı raporunda bölgedeki potansiyelin mutlaka tramvayla şehir merkezine taşınması gerektiği vurgulanıyordu. Bizler de bu önemli ihtiyacı başlattığımız çalışmayla gerçekleştiriyoruz."
Altepe, projenin bölgeye vizyon kazandıracağını sözlerine ekledi.



Kaynak: AA