Termal Turizme Yönelik Çalışmalar

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığının termal sağlık turizmi konusunda İskandinav ülkelerinden İsveç veya Norveç'le anlaşmaya varmak üzere olduğunu belirterek, ''Bu demek oluyor ki yılda 65 bin hasta Türkiye'ye kabul edilecek'' dedi.

Karaloğlu, İl Özel İdaresince düzenlenen "Bursa'da Jeotermal Kaynaklar" konulu paneldeki konuşmasında, kentte kurulan Jeotermal A.Ş ile termal suyu taşıyacak 18 kilometrelik hatlar döşeyerek, isteyen tesislere sıcak su verme imkanına sahip olduklarını söyledi.

''Sağlık Bakanlığımız İskandinav ülkelerinden İsveç veya Norveç'le anlaşmaya varmak üzere'' diyen Karaloğlu, şöyle konuştu:
''Bu demek oluyor ki yılda 65 bin hasta Türkiye'ye kabul edilecek. Sağlık Bakanlığı da bunu yeterli kaplıca imkanı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı yeterli tesisi olan iller arasında bölüştürecek. Bizim kentimizde Sağlık Bakanlığından ruhsatlı tesisler var ama hala ruhsatsız çalışanlar da var. Şimdi bunlara buradan çağrımız; hızlı bir şekilde suyu olmayan tesisler sıcak su alsınlar. Ruhsatı olmayan ama termal suyu olan bütün tesisler de Sağlık Bakanlığından hızlı bir şekilde ruhsat alırlarsa bu tesisler önümüzdeki dönemde Sağlık Bakanlığının organizasyonu ile Avrupa'dan gelecek hastaları kabul etme şansına kavuşacaklar.''
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ise Bursa'nın hem doğal içme suyu hem de jeotermal şifa ve sağlık sularıyla adeta bir sağlık kenti olduğunu belirtti.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Özel İdarenin ortaklaşa kurduğu Jeotermal A.Ş ile jeotermal kaynakların gün yüzüne çıkarılması için yeni çalışmaların başladığını anlatan Çelik, "Şu an itibarıyla Bursa merkezi 300 litre/saniye ve Bursa genelinde ise 500 litre/saniyelik bir su potansiyeli hizmete girecek duruma gelmiştir. Bunlar eğer değerlendirilirse Bursa'nın şu anda olan 5 bin yatak kapasitesi, 17 bin termal yatak kapasitesine kavuşacak" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA