Tbmm Başkanvekili Akşener Aydın'da

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, siyasette başarılı olmanın saygı temelli bir yönetim anlayışından geçtiğini söyledi.

Akşener, partisinin il başkanlığınca Menderes Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yerel seçimlere seçkin adaylarla yürüdüklerini belirtti.

Türkiye'de yöneticilik yaparken AB değerlerini iyi bilmenin önem taşıdığına işaret eden Akşener, "Orayı bilmeden, o bakış açısını, Avrupa'nın geçirdiği gelişmeleri, ödediği bedelleri anlamadan, rol icabı, idare ederek siz Avrupa Birliği değerlerini Türkiye'de olsun isteyebilirsiniz. İstediğinizi iddia edebilirsiniz. Ama Türkiye'de farklı davranırsanız AB sizi kapının dibinde bekletir" diye konuştu.

- "Başarı saygı temelli yönetim anlayışından geçiyor"
Halkın seçimlerde şahıslara şans vererek yönetime getirdiğini, sonrasında o kişilerin yöneticilik becerilerinin devreye girdiğini dile getiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karar 30 Mart'ta sizlerin. 20 yıldır aktif politika yapan bir kadın olarak söylüyorum, bazen Allah size bir şans bahşeder. Size bir şans verir, bir kapı aralanır. O kapıdan içeri girersiniz ondan sonraki sizin yöneticilik becerinizdir. O kapıdan içeri girip size o kapıyı açanları unutursanız size 'vefasız' derler. O vefasızlık, o yönetim anlayışının yanlışlığı, ardınızdan gelebileceklerin de önünü keser. Dolayısıyla siyasette başarılı olmak saygı temelli bir yönetim anlayışından geçer. Başarılı olmak şehrinizi sevmekten geçer."
Konuşmanın ardından partili kadınlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, daha sonra beraberinde MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner ile Menderes Bulvarı'nda faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti.
Kaynak: AA