Pilotlar ‘mantı’ İle Devam Dedi

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) 9'uncu Genel Kurul'unda yeni yönetimini seçti.

Genel kurulda TALPA'nın mevcut başkanı kaptan pilot Gürcan Mantı, 9'uncu Genel Kurul'u kazanarak ikinci kez TALPA Başkanı oldu.
Genel kurulda TALPA'nın mevcut yönetimi THY kaptan pilotu Gürcan Mantı, THY kaptan Pilotu Sermet Karaağaç ve THY eski pilotlarından Nuri Sakarya'nın listeleri yarıştı. Oyların sayılmasının ardından Gürcan Mantı'nın başkanlığını yaptığı mevcut yönetim tekrar TALPA başkanlığına seçildi.

TALPA Başkanı Gürcan Mantı, kullanılan oyların sayılmasının ardından yaptığı açıklamada, seçimin pilotlar camiasına hayırlı olmasını söyleyerek, “TALPA’nın tarihinde en yüksek katılım oldu. Üç liste yarıştı. Bu da TALPA için bir ilk oldu ve derneğimizin bir cazibe merkezi olduğunun da göstergesi” dedi.

Mantı, bir dahaki seçimlerde aday olmayacağını da açıklayarak, “Bu benim son dönemim ancak yarım kalan projelerimizi devam edip bitireceğiz. Pilotlar Vakfıyla birlikte bir huzurevi projemiz var. Yeni dönemde bunu gerçekleştirmeye çalışacağız Ayrıca Hava-İş kanununun yapılmasına yönelik çabamız sürecek. Yüzde 80’lik bölümünü tamamladığımız denetim şirketini de çok kısa süre içinde faaliyete geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA