Nijerya'da Camiye Silahlı Saldırı

Nijerya'nın Borno eyaletinde, Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce yerel bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda en az 42 kişi öldü.

Görgü tanıkları yaklaşık 7 minibüs dolusu ağır silahlı militanın düzenlediği saldırıda, caminin de aralarında bulunduğu çok sayıda binanın yandığını bildirdi.
Konduga köyünden Kashim Ebubekir adlı görgü tanığı, AA muhabirine, saldırıda hayatını kaybedenlerden 38'nin gömüldüğünü söyledi.

Saldırıda 40'ı aşkın kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirten Ebubekir, ciddi şekilde yaralanan diğerlerinin hayatta kalıp kalmayacağını söylemenin zor olduğunu kaydetti.

Yerel saatle 18.00 civarında ateş açmaya başlayan saldırganların, 1,5 saatti aşkın bir süre saldırı bölgesinden ayrılmadığına işaret eden Ebubekir, "Çok gözü karaydılar. Normalde saldırganlardan hızlı hareket etmelerini beklersiniz ama bunlar hiçbir şeyi aceleye getirmedi" dedi.

Saldırı, Nijerya ordusu sözcüsü Albay Muhammed Dole tarafından da doğrulandı. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdaki ölü ve yaralı sayısı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını belirten Dole, "Adamlarımız durumu kontrol altına aldı" diye konuştu.

Bir güvenlik yetkilisi ise "Saldırganların 40'ın üzerinde kişiyi öldürdüğünü ve çok sayıda evi tahrip ettiğini anlamış bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA