Manisa'dan Kısa Kısa

İl Genel Meclisi, köylere 5 milyon liralık nakit para yardımı yapılmasına karar verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, gazetecilere açıklamasında, Manisa'ya bağlı 780 köyün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 5 milyon liralık nakit yardımı yapılmasına yönelik verilen önergenin, İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesinin oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Manisa'nın "Büyükşehir Belediyesi" olmasıyla 30 Mart'te İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi'nin kapanacağını hatırlatan Solmaz, şunları söyledi:
"Toplam 780 köyümüze eşit ve adaletli şekilde dağıtılmak üzere, milletvekillerimizin gönderdiği 2 milyon 500 bin lira dahil, toplamda 5 milyon liralık nakit yardımı yapılmasını kararlaştırdık. Paranın, köylerimizde yapımına başlanan, yarım kalan veya yapılması köyün yararına olan alt yapı ve hizmetlerinde kullanılmak üzere, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin hesaplarına aktarılmasına karar vermiştir."
-Manisa'da, "Gönül Elçileri" sayısı, bin 779'a ulaştı
Manisa'da, "Gönül Elçileri" sayısının, bin 779'a ulaştığı bildirildi.

Vali Abdurrahman Savaş, Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında, projenin, yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatıldığını hatırlattı.
Vali Savaş'ın eşi Hafize Savaş da Manisa'nın, "Proje Önderi" olarak görev yaptığı proje kapsamında ulaştığı bin 779 Gönüllü Elçi sayısıyla Türkiye sıralamasında 33. sıraya yükseldiğini kaydetti.

Savaş, projenin amacının, kamu çalışanları ve toplum arasında gönüllü iletişimin güçlendirmek, toplumda gönüllülük kavramına yönelik bilinç oluşturmak olduğunu dile getirdi.
-Saruhanlı'da servis araçlarına "J" plaka
Manisa merkezde yapılan uygulama ardından, Saruhanlı ilçesinde de servis taşımacılığı yapan araçlara "J" plaka zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, gazetecilere açıklamasında, servis araçlarına "J" plaka verilmesi hususunun Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildiğini belirtti.

Servis sürücülerinin 28 Mart tarihine kadar belediyeye başvurmaları gerektiğini anlatan Arguz, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar D4 Yetki Belgesi ile servis taşımacılığı da yapan sürücüler, yeni araç almak kaydıyla 2 bin, ilk kez J plaka almak isteyen sürücüler ise 5 bin lira karşılığında plaka alabilecek. Ayrıca bu ücretlere ilave olarak minibüslerden 250, otobüslerden ise 500 lira yıllık işletim bedeli alınacak. Plakalar ise nisan ayında verilecek. İlçede J plaka alacak sürücülerin şirket veya kooperatif çatısı altında birleşmeleri de kendileri için faydalı olacak."
-Amatör spor kulübüne bina tahsisi
Manisa 2. Amatör Küme A Grubu'nda mücadele eden Saruhanlı takımlarından Yeni Yılmaz Spor Kulübü'ne, Saruhanlı Belediyesi tarafından bina tahsis edildi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı başkanlığındaki şubat ayı olağan Belediye Meclisi toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait Şehitler Mahallesi'ndeki lokalin, Yeni Yılmaz Spor Kulübü'ne tahsisi, oy birliğiyle kabul edildi.
Kulübünün geçen yıl kurulduğunu hatırlatan Yaralı, "Bu takımımızı gelecek yıllarda 1. Amatör veya Süper Amatör Küme'de görmek istiyoruz" dedi.

-Polisten öğrencilere malzeme yardımı
Alaşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından eğitim ve spor araçları, Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerine düzenlenen törenle teslim edildi.
Kaymakam Kemal İnan, törendeki konuşmasında, "Okul, aile ve öğretmen iş birliğini geliştirmek için bu tür destekleri yapıyoruz. Amacımız, daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Aydın ise kurumun kendi imkanlarıyla sağladığı 16 takım futbol takımı forması, 20 top ve anasınıfı öğrencileri için 20 takım Yunus kıyafetinin, öğrencilere hediye edildiğini kaydetti.

Aydın, "Amacımız, öğrencilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde toplum içerisinde yaşamasına destek olmak. Toplumun ve gençlerimizin huzuru için eğitim camiasına yardım etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA