Kamyonculardan Yol Eylemi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, OSB’deki fabrikalara daha kısa yoldan ulaşabilmek isteyen kamyoncular eylem yaptı.

Kamyonculardan Yol Eylemi

İnegöl 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncuların eylemine Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner de destek verdi. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek, “Kooperatif olarak 2. Cadde'nin Metal Sanayi Bölgesi'ne doğru olan kısmının açılmasını istedik. İlgili mercilere müracaatta bulunduk. Bir sonuç alamadık. Yetkililere seslendik. Siz de gelin beraber inceleyelim dedik. Hiçbir yetkili gelmedi. Yine biz bize kaldık. Yalnız başımıza eylem yapıyoruz. 10 sene önce yol açılacak diye başkasına ait bölümü aldılar, ama o günden bu yana herhangi bir çalışma yapılmadı. OSB Müdürlüğüne talebimizi ilettik, ama sonuç olumsuz çıktı. Bu yol açılırsa kesinlikle OSB 1. Cadde'deki trafik rahatlayacak” dedi.

Başkan Yusuf Ziya Özbek, “Kamyoncularımız 1. Cadde'yi kullandığında, Starwood fabrikasına gitmek için 2 kilometre fazladan yol kat ediyor. Buradan günde en az 300 kamyon geçiyor. Bu yol açılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Tekrar gelip eylem yapacağız. Ama sonunda bu yolu açtıracağız” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kamyoncular sessizce dağılırken, OSB 2. Cadde'nin Metal Sanayi Bölgesi'ne bağlanmasına kadar eylemlerin süreceği bildirildi.

Kaynak: İHA