İzmit Belediye Başkanı Doğan Açıklaması

İzmit’e hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlara işbirliği içerisinde olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, zaman zaman bu kurumları ziyaret ederek fikir ve bilgi alışverişinde bulunuyor.

İzmit Belediye Başkanı Doğan Açıklaması

Başkan Doğan son olarak Körfez Mahallesinde Bulunan Trafik Tescil Şube, Pasaport Şube, Yabancılar Şube, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Karabaş Mahallesinde Leyla Atakan Caddesinde bulunan İl Asayiş Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaretlerinde Doğan’a AK Parti İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Havzullah Yaydemir eşlik etti.

İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü Ali Rıza Güney tarafından karşılanan Başkan Doğan, tüm binayı gezerek personellerle sohbet etti. “Kurumlarla uyum ve işbirliği içinde çalışıyoruz” diyen Doğan, ortak hedeflerinin İzmit’e en iyi hizmeti sunmak olduğunu ifade etti.

İzmit’in Kocaeli’nin en yoğun ilçesi ve Türkiye’nin de kilometre başına düşen en fazla insan sayısına sahip şehri olduğunu hatırlatan Başkan Doğan, “Böylesi yoğunluğa sahip bir şehirde trafik ve ulaşım konusunda sorunlar yaşanıyor. Biz bu sorunları gidermek adına büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde uygulayacağımız önemli ve örnek projelerimiz var” dedi.

Bisiklet konusundaki destekleri için İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü Ali Rıza Güney’e teşekkür eden Başkan Doğan, “Bisiklet projemize büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz. Bu projemiz sağlık, çevre, trafik gibi önemli konulara olumlu katkılar sağlayacak çok önemli bir proje. Avrupa’nın gerisindeyiz ama bu açığı inşallah kapatacağız. 15 bin 200 bisiklet dağıttık, bisiklet eğitim pisti ve yolları ile kullanımı arttırıyoruz. Hedefimiz 125 bin bisiklet dağıtmak, her evde bisiklet olmasını sağlamak” dedi.

İzmit’te trafik ile ilgili sorunu çözmenin ve yaşam kalitesini arttırmanın zamanının geldiğine vurgu yapan Başkan Doğan, “Bu soruna neşter vuracağız. İzmit trafikteki rahatlamayı yaşayacak. Trafikte İzmit mucizesi konuşulacak. Bu çözüm modeli tüm Türkiye’ye örnek olacak. Yeni dönem hafif yaylı sistem, metro, tramvay ve teleferiğin İzmit’e kazandırıldığı dönem olacak. Tramvay projesini başlattık, çalışmaları devam ediyor. İzmit tramvayına kavuşacak. Hafif yaylı sistem metro çalışmalarını başlatacağız Bisikletle ilgili çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek ve şehir merkezini yayalaştırma çalışmasını başlatacağız” diyerek İzmit’in rahatlayacağını ifade etti.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü Ali Rıza Güney, “Başkan Doğan kararlı ve istikrarlı bir şekilde çalışıyor. İzmit’e güzel hizmetleri var. Başarılarının devamını dileriz” dedi.

Kaynak: İHA