Çsm’de Flamenko Rüzgarı Esti

Flamenko müziğine büyük katkıları olan Murat Köseler ve Flamenco Pandılla grubu, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) sergiledikleri performansla beğeni topladı.


İspanya’ya özgü bir müzik eşliğinde yapılan dansın adı olan Flamenko’nun en güzel örneklerinin sergilendiği gösteriye sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, Murat Köseler ve grubu Flamenko müziği ile Türk müziğini sentezleyerek kolaj oluşturdular. Murat Köseler ve 13 sanatçıdan oluşan grubunun, Köseler’in kendi bestelerinden oluşan parçalarının yanı sıra Türk müziğinden seslendirdikleri ‘Ah Bir Ateş Ver’ ve ‘Nazende Sevgilim’ gibi eserler de dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. 'Ah Bir Ateş Ver' parçasında Zeybek oyunu ve Flamenko dansını aynı sahnede izleyiciye sunan grup, performansıyla büyük alkış aldı

Flamenco Pandılla grubuyla 2006 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Murat Köseler, Flamenko müziği alanında dünyaca ünlü gitarist Jeronimo Maya, Leo de Aurora ve İspanya Flamenko Dans birincisi David Perez ile çalışarak Flamenko müziğine katkı sundu.
Kaynak: İHA