Sokak Hayvanları Rehabilite Ediliyor

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, "3 bin metrekare alanda yaklaşık 100 hayvanı barındırıyoruz" dedi.

Erdem, Göllü bağları mevkisinde bir süre önce yenilenen ve kapasitesi arttırılan Amasya Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulundu.
Söz konusu merkezin 2008 yılında kurulduğunu, 2012 yılında ise yeni düzenlemeler yaparak daha hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşturduklarını ifade eden Erdem, "Bugün hayvan barınağımız hem sağlıklı hem de hijyenik bir hale geldi. 2 bin metrekareden merkezimizi 3 bin metrekare alana çıkardık. Bugün 3 bin metrekare alanda yaklaşık 100 hayvanı barındırıyoruz. Kapasitemiz ise 200 hayvan civarında" diye konuştu.

Merkezde barınan hayvanların, mahalle aralarına konulan bayat ekmek toplama bidonlarından gelen ekmek ile tavuk parçaları kaynatılarak beslendiğini anlatan Erdem, şöyle devam etti:
"Mahallelerde toplanan bayat ekmekler piyasadan almış olduğumuz kanatlı hayvanların parçaları ile kaynatarak bulamaç haline getirip hayvanlara veriyoruz. Bu şekilde hayvanlarımızı hiç aç bırakmadan besliyoruz ve bakımlarını yapıyoruz. Bunun dışında veteriner kontrolünde hayvanlarımızın sakatlıkları, hastalıkları tedavi ediliyor. Müdahale edilemeyecek durumlarda hayvanlarımızı Samsun'a götürüyoruz. Orta Karadeniz'de Amasya da dahil olmak üzere Samsun ve Çorum'da köpek barınakları var. Bunların dışında çevre illerimizde maalesef köpek barınakları yok. İlçelerimizde de yok. Bu nedenle de bütün Amasya ve bölgenin başı boş köpeklerini Amasya bakmak zorunda. Köylerden de çok talepler geliyor. Yetişebildiğimiz kadarıyla oralara kadar ulaşıyoruz."
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini ve barınağın yanındaki ormanlık alanı merkez bünyesine katmak istediklerini ifade eden Erdem, böylece hayvanların yaklaşık 15 bin metrekarelik bir ormanlık alanda bakımlarını sağlamak istediklerini de kaydetti.

Erdem, duyarlı ve hayvansever vatandaşları hayvan barınağına çağırarak zaman zaman hayvanlara sevgi göstermelerini onlarla zaman geçirmelerini istedi.
Amasya Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Barınağı Veterineri Naim Karaoğlu ise hayvan barınağındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA