Sinema Tv Akademisi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca açılan "Sinema TV Akademisi Destek Eğitimi Programı" başladı .

Belediyeden yapılan yapılan yazılı açıklamada, hedef kitlenin İletişim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler ve sinema sektörüne ilgi duyan gençler olduğu belirtilerek, katılımcılara sektörle ilgili bilgi ve deneyim kazandırılmasının amaçlandığı kaydedildi.
Hem teorik hem de uygulamalı dersler verileceğine işaret edilen açıklamada, eğitimin sinema ve televizyon sektöründe tecrübeli Ali Murat Güven tarafından verileceği bildirildi.

Açıklamada, "Her pazar günü fuar içi Sivil Toplum Merkezi'nde verilen eğitimlerde sinema tarihi, senaryo yazarlığı, ışık ve görüntü yönetmenliği, dekor, kostüm ,makyaj ,özel efekt ,müzik, oyunculuk, yapımcılık ve sinema-TV eleştirmenliği konularında dersler verilecek. Eğitim sürecinde zaman zaman ünlü yönetmen ve oyuncuların da katılacağı söyleşiler düzenlenerek katılımcılara tecrübe transferi yapılacak. Zengin müfredata bağlı olarak uygulanan program sonunda, katılımcılara ünlü yönetmenler tarafından bitirme belgeleri verilecek" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA