Hsyk Genel Kurulu Toplanamadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın olağanüstü toplantı çağrısına rağmen HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 8 üyenin gelmemesi nedeniyle HSYK Genel Kurulu toplanamadı.


Adalet Bakanı Bozdağ, teamüllere göre her ayın birinci ve üçüncü haftası çarşamba günleri yapılan HSYK Genel Kurulu'nu dün olağanüstü toplantıya çağırdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Müsteşar Kenan İpek, saat 15.00 olarak belirlenen toplantıdan yaklaşık 15 dakika önce HSYK binasına geldi. Saat 15.00'te toplantı salonuna geçildi ancak toplantı yeter sayısı bulunamadı.

Toplanabilmesi için 15 üyenin hazır bulunması gereken HSYK Genel Kurulu’na Bakan Bozdağ ve Müsteşar İpek dahil 14 üye bir araya gelebildi. HSYK’da yaklaşık 45 dakika kalan Bakan Bozdağ daha sonra bakanlar Kurulu’na katılmak üzere ayrıldı. Toplantıya Başkan Vekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 8 üye katılmadı.

Hamsici'nin dün sona erdiği öğrenilen raporunu bir hafta daha uzattığı iddia edilirken katılmayan diğer 7 üyenin ise bazılarının izin, bazılarının ise raporlu olduğu öğrenildi. Ayrıca, izinleri sona eren 4 üyenin de izinlerini uzattıkları ifade edildi

Kaynak: İHA