Ergani’deki İntikam Cinayeti

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kaynanasını öldüren, kayınbabasını da yaralayan kadının, ailesinin baskısıyla kadın sığınma evinde kaldığı öğrenildi.

Ergani’deki İntikam Cinayeti

Ergani’de önceki gün 3 çocuk annesi Melek K., iki yıl önce evlerini el bombası ve tabancayla basıp annesini öldüren, babasını da yaralayan eşinin ailesine silahlı saldırıda bulunmuştu. Kaynanasını öldürüp, kayınbabasını ise yaralayan Melek K., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Melek K., önceki akşam nöbetçi savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerin ardından zanlı Melek K., tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Melek K.’nın ailesinin baskısı nedeni ile çocukları ile birlikte Diyarbakır’daki bir kadın sığınma evinde bir müddet kaldığı ortaya çıktı

Diyarbakır Kardelen Kadınevi Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Erol, kadınevi toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Melek K.’nın, eşi Mehmet K.’nın, iki yıl önceki olay nedeni ile cezaevine girdiğini söyledi.

Melek K.’nın annesinin yasını tutmadan babasının, eşinin ölümden onu sorumlu tuttuğunu anlatan Erol, “Erkeklerin dünyasında ve erkeklerin vahşiliği karşısında suçlu yine kadın oldu. Melek babası tarafından suçlandı şiddet gördü oğlu babası tarafından ölümle tehdit edildi. Melek, babasının oğlunu öldüreceğinden korktuğundan 10-23 Ekim 2013 tarihleri arasında kadın sığınma evimize sığındı. Sessiz ve üzgündü ama bir kadın olarak kayınvalidesine asla öfkeli değildi. Hatta kayınvalidesinden çok iyi bir insan olarak bahseder çocuklarına iyi baktığından söz ederdi. Tek amacı çocuklarını yanına alarak onlarla güzel bir gelecek kurmaktı. Tarafımızdan ev tutmak ve maddi destek teklifinde bulunuldu ama çocuklarının yanı sıra kardeşlerine de bakmak zorunda bırakıldı. Geçen hafta yaptığımız görüşmede geleceği hakkında umutlu ama bir yandan babasından gördüğü ağır fiziksel şiddet nedeni ile korku dolu ve çaresizdi. Çocukları karnelerini almıştı ve eğer bu olay yaşanmasaydı yeniden bize gelecekti. Erkeklerin hunharca şiddeti karşısında 3 kadının yaşamı mahvoldu. Melek’in annesi ve kaynanası sadece kadın oldukları için, olayla hiçbir ilgilerinin olmamalarına rağmen bu bedeli hayatları ile ödediler. Melek’in bu cinayeti kendisinin asla işlemek istememesine ve erkek dünyasının yansıması olan şiddet ve intikam döngüsüne zorlandığına inandığımızdan davanın her aşamasında yanında olacağımızı bildiriyoruz. Bizler kadın kurumları ve birer kadın olarak Melek K.’nın hep yanındayız” dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi Sorumlusu Mukaddes Alataş ise Melek K.’nın çocuklarıyla bir süre merkezde kaldıklarını ifade etti.

Melek’in sığınma evinde 10-23 Ekim 2013 tarihinde kaldığını bildiren Alataş, Melek’in annesinin ölümünden ailesinin, kendisini sorumlu tuttuğunu belirttiğini dile getirdi. Alataş, “Babası Melek'e 12 yaşındaki oğlunu öldürmek için okula gittiğini söylemiş. Melek'e babası çocukların o adamın çocuğu olduğu gerekçesiyle öldürmek istediklerini belirtmiş. Melek gördüğü şiddet ve ölüm tehdidi nedeniyle bize geldi. Kardeşi geldi baskı uygulamayacaklarını belirterek Melek'i ikna etmeye çalıştı. Melek'e düşünmesi için bir gün süre verdiler. Melek annesinin ölümünden sonra 5 yaşında kardeşinin geride kaldığını 2 yıl önceki olayın ardından kendisine çocukların onun yüzünden yetim kaldığına dair baskı yaptıklarını söyleyerek gitme kararı aldı. Ancak kardeşine siz de beni artık bu olaydan sorumlu tutmayın dedi.

Kardeşi de kabul etti” diye konuştu.

Kaynak: İHA