Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tunus'ta

Tunus Dışişleri Bakanı Munci Hamdi, "Davutoğlu'nun Tunus ziyareti yeni Tunus hükümetine destek hedefi taşıyor" dedi.

Hamdi, resmi temaslarda bulunmak üzere Tunus'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla düzenlediği basın toplantısında, Türk mevkidaşının ziyaretinin, "Yeni Tunus hükümetine destek" hedefi taşıdığını belirterek, Tunus Merkez Bankası'nın, Türk hükümetinin geçen sene açtığı 500 milyon dolarlık kredi kapsamında 200 milyon dolarlık krediyi aldığını ifade etti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin, anayasa kutlama töreninde ABD'yi "Diktatörlere destek vermekle" suçladığı konuşmasına da değinen Hamdi, "Tunus hükümeti iddia edildiği gibi ABD'den özür dilemedi. Misafirler söz ve eylemlerinde özgürdür. Müdahale etmeyiz, etmemiz de gerekmez" dedi.

Tunus-Suriye ilişkilerinin geleceğine de değinen Hamdi, iç işlerine müdahale etmeksizin tüm kardeş ve dost ülkelerle ilişkilerini geliştirdiklerini ve Cenevre 2 görüşmelerinde Suriye krizine çözüm bulunmasını temenni ettiğini dile getirdi.
İran Meclis Başkanı Laricani, anayasa kutlama töreninde ABD'yi, "Diktatörlüklere destek vermekle" suçlamış, konuşmaya tepki gösteren ABD heyeti de Tunus Parlamentosunu terk etmişti.
Tunus basınında yer alan haberlerde, ABD'nin Tunus Büyükelçisi Jacob Wallis'in yeni hükümet üyelerinin özür dilemek üzere kendisini aradığı yönünde açıklama yaptığı ileri sürülmüştü.
Kaynak: AA