Bafralı Kamyonculardan Uyarı Eylemi

Samsun’un Bafra ilçesinde nakliye işlerinin ellerinden alınmak istendiğini iddia eden kamyoncular uyarı eylemi yaptı.

Bafralı Kamyonculardan Uyarı Eylemi

Bafra Kamyoncular Garajı’nda toplanan kamyon sahipleri bazı özel firmaların tütün nakliyesi ihalesine girerek yabancı kamyonculara nakliye yaptırmak istediklerini söylediler. Bafra’da özel şirketler tarafından ekimi yaptırılan tütünün nakliyesinin ellerinden alınmak istendiğini ifade eden 1 Nolu Bafra Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Hancı, “Kamyoncularımızın hakkını aramak için Bafra’da bulunan kooperatifleri birleştirdik. Şimdi bazı firmalar belge alarak kooperatifimizin karşısında düşük parayla yabancı kamyonculara nakliye yaptırma amacında bulunuyorlar. Bu sıkıntılarımızı duyurmak için kamyoncularla toplandık. Bafra’nın kooperatifi var, arabası var. Bafra'nın işini Bafralı kamyoncuların yapmasını istiyoruz. Bafra'nın kamyonu yatıyor, dışarıdan gelen arabalar Bafra'nın işi alıp götürüyor” dedi.

Kooperatif salonunda toplanan kamyonculara hitaben konuşan kooperatif yöneticisi 26 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Temsilcisi Habil Koparan, “Bafra'nın işini Bafralı kamyoncudan başkası yapamaz, diyoruz. Biz Bafra kamyoncusu olarak işimize sahip çıkmak için toplandık. Biz diyoruz ki, belge alarak işimizi almaya kalkan firmanın benzinliği var. O mazot satsın, benzin satsın. Biz de ondan mazot alalım. Ama bizim karşımıza çıkıp da bizim alacağımız işlere teklifler vermesinler. Buradan sesleniyoruz, rica ediyoruz. Bafra kamyoncu esnafını karşısına almasın. Bugün birlik ve beraberlik günü. Bizim Bafra’daki işimizi Bafra Kooperatifleri yapar diyoruz. Amacımız bu. Biz Bafra’da 3 kooperatifi kapatıp bir çatı altında toplandık. Yetkililerinde bize sahip çıkması gerekiyor. Bizim kimseye zorlama dayatma gibi bir işimiz yok” diye konuştu

Toplantısı sonrası konuşan kamyoncular, tütünü kendilerinin çekmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, bunun bir uyarı olduğunu, bundan sonra eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.
Kaynak: İHA