Varto Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Servisi Açıldı

Varto Devlet Hastanesinin yoğun bakım servisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hacı Yusuf Güneş, ilçe hastanesinde 4 yataklı yoğun bakım servsini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tam teçhizatlı bir servis kurduklarını ve gerekli tüm ekipmanların serviste mevcut olduğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu:
"4 hasta kapasiteli bu serviste bulunan cihazlar Varto için çok önemlidir. Burası acil durumlarda hayat kurtaran bir yer. Servisimizde yoğun bakım hastalarımızı başka illere sevk etmeden takip ve tedavisini yapmaktayız. Bu nedenle öncelikle idarecilerimizi ve bütün hastane ekibimizi kutluyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum"
Hastane Yöneticisi Mazhar Utangaç ise hastane çalışanları olarak insan odaklı, ülke kaynaklarını verimli kullanan ve ilçenin ihtiyaçlarını gözeterek yatırım yapan bir ekip olduklarını belirtti.

Ülke kaynaklarının doğru yerde ve zamanda kullanılması gerektiğini ifade eden Utangaç, "Binalar yapmak ya da üniteler kurmak önemli değildir. Önemli olan o yerleri doldurabilmektir. Ülke kaynaklarını doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmektir. İnsan odaklı hizmetlerine yılmadan devam edeceğiz" dedi.

Açılışa hastane çalışanları ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: AA