Mehmet Öcalan Açıklaması

İmralı adasına gidecek olan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, avukatların bir an önce adaya gitmesini isteyerek, "Abdullah Öcalan avukatları istiyor.

Mehmet Öcalan Açıklaması
Avukatların gitmesi sürece olumlu etkileyecektir" dedi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı adasına gidiyor. Mahkum yakını Felek Cızlaşmak ile birlikte Gemlik Jandarma Komutanlığına gelen Öcalan, ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. Bir aile ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Öcalan, avukatların 2.5 yıldır adaya gidemediğini, bunun da süreci etkilediğini anlattı. Davanın siyasi olduğu kadar hukuki olduğunun da altını çizen Öcalan, "Bizim için önemli olan avukatların adaya gitmesidir. Bu herkesin görüşüdür. Avukatların gitmesini istiyoruz. Herkesin beklentisi budur. Abdullah Öcalan'ın hukuksal sorunları var. Mahkemeler ve davalar devam ediyor. Yani avukatlar gitmeseler bu davalar nasıl devam eder ? Hiçbir bilgi verilmiyor. Bilgi de alınmıyor" dedi.

"ABDULLAH ÖCALAN DA AVUKATLARI İSTİYOR"
"Dava ne kadar siyasi ise o kadar da hukukidir" diyen Öcalan, avukatların adaya gitmemesi ile ilgili şöyle konuştu:
"Bir an önce avukatların adaya gitmesini talep ediyoruz. Abdullah Öcalan da istiyor. Halk da istiyor. Bu bir aile görüşüdür. 2 aydan fazla bir süredir görüş yapmadık. Ne konu değerlendirilecek bilemiyorum. Davayı biz biliyoruz. Avukatlar bu sürece katkı sunacaktır. Bu ziyaret bizim yasal hakkımızdır. 2 haftada bir hakkımız vardır. Ayda bir defa kullanıyoruz. Arada sırada hava durumu uygun olamadığı için gelemiyoruz. 2.5 senedir avukatlar götürülmüyor. 27 Temmuz 2011 yılından bu yana avukatlar gelmiyor. Bu sürece en büyük katkısı olacak olan avukatlardır."
Bir gazetecinin 'Özel yetkili mahkemeler kalkarsa avukatlar gidebilir mi? 'sorusuna "Bilemiyorum. Bunu devlete ve hükümete sorabilirsin" dedi.

Konuşmaların ardından Öcalan saat 09.20 itibariyle komutanlığa giriş yaptı.
Kaynak: İHA