İspanya'dan Futbol

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 23. haftasında deplasmanda Sevilla'yı 4-1 yenen Barcelona, bir hafta önce kaybettiği liderliği geri aldı.

Şiddetli yağmur altında oynanan maçta 15. dakikada Alberto Moreno'nun golüyle öne geçen ev sahibi Sevilla, avantajını koruyamadı. İlk yarı Alexis (Dk. 34) ve Messi'nin (Dk. 44) golleriyle Barcelona'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda yine Messi ile (Dk. 56) farkı ikiye çıkaran Katalan takımında, çok güzel bir gol atan Cesc (Dk.88) 4-1'lik skoru belirledi.
Bu arada 23. hafta sonunda ligin zirvesinde averajla Barcelona yer aldı. Lideri aynı puandaki Real Madrid ve Atletico Madrid takip ediyor. Sezonun en iyi takımı olarak gösterilen Atletico Madrid, 18 yıl sonra tekrardan oturduğu liderlik koltuğundan Almeria deplasmanında aldığı 2-0'lık yenilgiden sonra kalkmak zorunda kaldı. Son haftalarda yükselişe geçen Real Madrid ise Villarreal'i 4-2 yendikten sonra averajla Atletico Madrid'in üstünde ikinciliğe çıktı.
5 Şubat çarşamba günü oynanan Kral Kupası yarı final ilk maçında Real Madrid'e 3-0 ve ardından 8 Şubat cumartesi günü ligde Almeria'ya 2-0 yenilen Atletico Madrid için İspanyol basınında ''6 günde gökten yere indi'' yorumu yapıldı.
La Liga'da bu akşam akşam TSİ 23.00'te oynanacak Celta-Athletic Bilbao maçı dışında tamamlanan diğer maçların sonuçları şöyle: Osasuna-Getafe:2-0, Valladolid-Elche:2-2, Real Sociedad-Levante:0-0, Espanyol-Granada:1-0, Valencia-Betis: 5-0, Rayo-Malaga: 4-1, Real Madrid-Villarreal: 4-2, Almeria-Atletico Madrid: 2-0, Sevilla-Barcelona: 1-4
Kaynak: AA