Bulgar Nakliyeciler Sınırda Geçişi Durdurdu

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki Transit TIR geçiş belgesi sorunu devam ederken, Bulgaristan tarafındaki sınır kapısını TIR ile kapatan bir Bulgar nakliye firması sahipleri ulaşımı durdurdu.

Bulgar Nakliyeciler Sınırda Geçişi Durdurdu

Bulgaristan ile Türkiye arasında 11 gündür devam eden TIR geçiş belgesi sorunu nedeniyle Bulgaristan tarafında Kaptan Andreovo sınır kapama eylemi yapıldı. Dozvola belgelerindeki sayı yetersizliği ile başlayan ancak defteri olan ve Bulgaristan plakalı araçlar hariç diğer yabancı plakalı araçların geçişine izin verilen kara sınır kapılarında bugün sabah saatlerinde ulaşım tamamen durduruldu. Yaşanan sıkıntının çözülmesi konusunda Türk ve Bulgar tarafının masaya oturmasını bekleyen Türk ve Bulgar nakliyecileri ekonomik anlamda her iki tarafın zarar gördüğünü, sorunun çözülmesi için gerekli girişimin yapılmasını istediler.

Bulgaristan’ın Kapıkule karşısında bulunan Kaptan Andreovo sınır kapısı başta olmak üzere bir diğer kapı olan Hamzabeyli-Lesova kapısını araç giriş ve çıkış trafiğine kapatarak ulaşımı durduran Bulgar firmalarına karşı ise polis sadece güvenliğin sağlanması için sınır kapısında bulunuyor.
Kaynak: İHA