Bilecik'te Jant Fabrikası İşçilerinden Protesto

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde faaliyet gösteren bir özel jant fabrikasında çalışan işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamadıkları gerekçesiyle, üretime engel olmadan yemek molasında ve vardiya çıkışında, düdük çalıp slogan atarak iş yerini protesto ediyor.
Birleşik Metal-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Selçuk Kargı, fabrikada 25 Haziran 2013'te örgütlendiklerini ve bugüne kadar yapılan 7 görüşmede toplu iş sözleşmesiyle ilgili sonuç alamadıklarını söyledi.

Haklarını almak için eylemlerine devam edeceklerini belirten Kargı, grev kararıyla ilgili duyurunun 6 Şubat'ta iş yerine asıldığını ifade ederek, "Çalışanlarımız, insanca yaşam hakkını elde edebilmek için sonuna kadar mücadele edecek" dedi.

İşçiler, eylemlerine her gün molalarda ve vardiya çıkışında devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan, MHP'nin Bilecik ve ilçe belediye başkan adayları ile yönetim kurulu üyeleri, vardiyadan çıkan işçileri ziyaret ederek, eylemlerine destek verdi.
Kaynak: AA