Samsun, Emıtt Fuarı'nda Tanıtıldı

İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan 18. EMİTT-2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda, Samsun standının yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Fuarda, Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Lambis Kounalakis ve Selanik Belediye Başkanı Danışmanı Stefanos Hadjimanalis, Samsun Valiliği'nin standında bulunan Bandırma Vapuru maketinde ağırlandı.
Ev sahipliğini Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal'ın yaptığı toplantıya Amasya, Ordu, Çorum, Tokat, Sivas ve Kastamonu Kültür ve Turizm İl Müdürleri de katıldı.

Kounalakis, 7 Nisan'da Ankara'da yapılacak ve Yunan tarafından 7 turizm bölgesinin temsilcileri ile 10 gazeteci, seyahat acenteleri ve otel temsilcilerinin katılacağı toplantının önemine değinerek, Batı ve Orta Karadeniz illeri ile karşılıklı turizmin geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Fuarın 3. gününde ise Kırgızistan'dan gelen gazeteci grubu Samsun standında hatıra fotoğrafı çektirerek, Samsun'un Turizm olanakları hakkında bilgiler aldı, ilk fırsatta kente gelmeyi düşündüklerini belirtti.

Kaynak: AA